علت داغ شدن لپ تاپ
علت داغ شدن لپ تاپ

علت داغ شدن لپ تاپ

داغ شدن لپ تاپ زمان اجرای کارهای سنگین مانند بازی، ادیت عکس یا ویدئو و… طبیعی می باشد؛ منتها برخی اوقات دمای زیاد لپ تاپ و نویز شدید فن آن دلیل دیگری دارد که در ادامه می توانید با مهم ترین آن ها آشنا شوید و خودتان داخل خانه علت داغ شدن لپ تاپ را حل کنید.

چگونه از داغ شدن لپ تاپ جلوگیری کنیم؟ چرا لپ تاپ داغ می کند؟ همه ی این ها سوال هایی هستند که امکان دارد از خودتان بپرسید. گرم شدن اجزای داخلی و حتی قاب بیرونی نشان از داغی لپ تاپ دارد که در اکثر مواقع طبیعی بوده و برخی اوقات ممکن است به اندازه ای داغ شود که با خود بگویید هر لحظه امکان دارد شعله ور شود و یا صداهای عجیبی از آن بشنوید.

هر دو گزینه گفته شده نشان دهنده گرمای بیش از حد لپ تاپ بوده که می تواند عواقبی مانند افت محسوس کارایی و یا حتی خرابی زودرس داشته باشد.

علت داغ شدن لپ تاپ

گردش هوا در لپ تاپ ها چگونه است؟

زمانی که از لپ تاپ خود برای کارهای سنگین مانند بازی کردن و یا کار با فتوشاپ بهره گیری می کنید، اجزای داخلی آن گرمای بیشتری را تولید می کنند که سی پی یو و گرافیک دو منبع اصلی هستند. با هدف دفع گرما و رسیدن هوای خنک به اجزای داخلی، اصولا در کنار و زیر لپ تاپ دهانه های توری به منظور تبادل گرما با هوای محیط تعبیه شده است.

امروزه اکثر لپ تاپ های ضعیف بدون فن هستند منتها باز هم در زیر، پشت  و کناره های آن ها شبکه های توری به منظور تبادل گرما با هوای محیط تعبیه شده است. بعضی از لپ تاپ ها خصوصا مدل های قوی شامل بیش از یک فن هستند.

به صورت کلی لپ تاپ های مجهز به فن از یک سمت هوای تازه را مکش کرده و بعد از عبور آن از اجزای داخلی، هوای گرم از سمت دیگر خارج می شود. لپ تاپ های بدون فن آنچنان در دفع گرما کارایی زیادی ندارند. در این مدل از لپتاپ ها دمای محیط و سطحی که بر روی آن قرار می گیرند بر روی دمای اجزای داخلی تاثیر مستقیم می گذارد.

نشانه های داغ کردن لپ تاپ چیست؟

با پیشرفت فناوری و نازک‌تر شدن لپ‌تاپ‌ها در چند سال اخیر، مدل‌های نازک و مدرن جلب توجه بیشتری کسب کرده‌اند. این تغییرات باعث شده است که مشکلات مرتبط با دفع گرما و داغی در لپ‌تاپ‌ها دشوار تر از گذشته شود.

در عین حال اجزای داخلی لپ تاپ ها می توانند در دماهای بالاتری کار کنند، از این رو برخی اوقات لپتاپ های امروزی بیشتر گرم می شوند که حتما به مفهوم گرمای بیش از حد لپ تاپ نیست. در ادامه برخی نشانه ها برای تشخیص علت داغ شدن لپ تاپ زمان بازی را خواهیم گفت.

  1. داغ شدن بدنه لپتاپ که نمیتوانید آن را بیش از چند ثانیه لمس کنید.
  2. ایجاد خطا و صفحه آبی رنگ زمان استفاده های سنگین
  3. هنگ کردن استپ شدن صفحه که حتی ماوس نیز تکان نمیخورد
  4. کند شدن لپتاپ بدون دلیل مشخص
  5. کار نکردن فن حتی در زمان استفاده سنگین
  6. چرخش دائمی فن با حداکثر سرعت و نیز تولید صداهای غیر عادی
  7. خاموش شدن ناگهانی لپتاپ بدون نمایش پیغام هشدار قبلی

چنانچه لپ تاپ شما هر یک از نشانه های بالا را به همراه دارد، نباید دیگر آن را نادیده بگیرید و زمان آن رسیده تا دلیل آن را پیدا کنید.

چگونه دمای لپ تاپ را اندازه گیری کنیم؟

چگونه دمای لپ تاپ را اندازه گیری کنیم؟

روش های بسیار زیادی برای بررسی دمای لپ تاپ وجود دارد منتها ساده ترین آن ها بهره گیری از برنامه هایی مانند Core Temp ،HWiNFO و HWMONITOR است. این نوع برنامه ها دمای اجزای داخلی لپتاپ را مثل سی پی یو، هارددیسک، گرافیک و… به شما نشان می دهند.

دمای نرمال لپ تاپ چه مقدار است؟

از آنجایی که بیش از یک نسل لپتاپ در بازار وجود دارد، نمیتوان به صورت دقیق گفت که چه دمایی نرمال و چه دمایی غیر نرمال است. با این حال در صورتی که دمای سی پی یو به 60 درجه سانتی گراد برسد، نشان دهنده وجود مشکل در دفع گرما دارد.

به خاطر داشته باشید سیستم عامل در بیشتر لپتاپ ها با رسیدن دمای سی پی یو به یک آستانه معین ( اصولا 80 الی 100 درجه سانتی گراد)، به صورت اتوماتیک بدون نمایش دادن هیچ گونه پیغام هشدار خاموش می شوند. ( خاموش شدن ناگهانی می تواند ریشه در داغ شدن لپ تاپ و دفع نشدن گرما داشته باشد.)

علت داغ شدن لپ تاپ و دمای بالا

  • تهویه ضعیف دما

احتمالاً دلیل اصلی افزایش دما و گرم شدن زیاد بسیاری از لپ‌تاپ‌ها، به دلیل تهویه ناکافی است. اگر لپ‌تاپ خود را بر روی فرش، بالش، پتو یا حتی پاهای خود قرار می‌دهید، ممکن است منافذ ورود و خروج هوا به خوبی کار نکنند و این موضوع باعث افزایش دما می‌شود.

راه حل: همیشه لپ‌تاپ خود را بر روی سطوح صاف و سخت قرار دهید. همچنین، استفاده از کول پدهای دارای فن به عنوان یک راه‌حل موثر مطرح است.

  • گرفتگی مجرای فن و هوا

هر مقدار هم که در نگه داری لپتاپ خود کوشا و با دقت باشید، از شر گرد و خاک نمی توانید راحت شوید. با گذشت زمان گرد و خاک و ذرات آلودگی بر روی مسیرهای هوای لپ‌تاپ از جمله فن، حرارت‌گیر و دهانه های ورود و خروج هوا می‌نشینند که دلیل اصلی افزایش حرارت و مسائل دمایی در لپ‌تاپ می‌شوند. چنانچه صدای چرخش فن به خوبی شنیده می شود منتها حجم هوای خروجی از لپ تاپ خیلی کم است، شانس گرفتگی آن وجود دارد.

راه حل: برای پیشگیری از افزایش دما در لپ‌تاپ، از هوای فشرده برای تمیزکردن مسیرهای هوا و خنک‌سازی دستگاه استفاده نمایید. برای این منظور، می‌توانید از بلوور (دمنده) و کمپرسور هوای فشرده مورد استفاده در تمیزکردن خودرو استفاده نمایید. در صورتی که احساس مهارت کافی در انجام این کار دارید، می‌توانید لپ‌تاپ قدیمی خود را باز نموده و به دقت آن را تمیز کنید. البته به یاد داشته باشید که این کار را در دوره گارانتی دستگاه انجام ندهید.

هشدار: از سشوار، جاروبرقی، و اسپری‌های شیمیایی (مانند اسپری ناهید و …) برای تمیزکردن لپ‌تاپ هرگز استفاده نکنید.

دمای نرمال لپ تاپ چه مقدار است؟

  • ضعیف و یا خراب شدن فن

اکثر مواقع با گذشت چند سال از تولید، فن لپتاپ و نیز خمیر ناقل گرما کارایی اولیه خود را از دست می دهند که این موضوع باعث افزایش حرارت در لپ‌تاپ می‌شود. صدای غیرمعمولی که از فن می‌آید، به رغم تمیز بودن، ممکن است نشانگر اختلالات و علت داغ شدن لپ‌تاپ و حتی خاموش شدن آن باشد. همچنین، اگر از تاریخ تولید لپ‌تاپ 3 تا 5 سال گذشته است و سرویس و تعمیرات لازم را انجام نداده‌اید، ممکن است با مشکل افزایش سرعت چرخش فن لپ‌تاپ مواجه شوید.

راه حل: چنانچه مدت زمان پوشش گارانتی تمام شده است، شما می توانید فن لپ تاپ را با یک مدل نو عوض کنید. همچنین تعویض خمیر رسانای گرما می تواند مفید باشد.

هشدار: برای پیشگیری از افزایش دما در لپ‌تاپ، هرگز از خمیرهای ناشناخته و ارزان استفاده نکنید؛ زیرا اینگونه محصولات به سرعت کارایی خود را از دست می‌دهند یا حتی از ابتدا کارآیی مطلوبی ندارند. بهتر است از خمیرهای معتبر مانند دیپکول، کولرمستر، گرین و موارد مشابه استفاده کنید.

  • نصب نبودن درایو و یا بهره گیری از درایور قدیمی

عدم نصب درست و به‌روز درایور ممکن است باعث عملکرد نامناسب و استفاده ناامیدکننده از اجزای لپ‌تاپ، از جمله CPU و کارت گرافیک، شود. این موضوع می‌تواند باعث اجرای دائمی با حداکثر توان یا به ‌طور غیر بهینه شده و در نتیجه، داغ شدن لپ‌تاپ و مصرف غیرضروری باتری گردد. هرچند در برخی موارد، درایورهای جدید ممکن است عامل افزایش دما باشند؛ اما در این صورت می‌توانید به نسخه‌ی قبلی آن باز گردید.

راه حل: برای برطرف کردن مشکل داغی لپ تاپ، همیشه جدیدترین نگارش از درایور اجزای لپتاپ را از سایت سازنده دریافت و نصب کنید. به هیچ عنوان از درایورهای قدیمی و غیر اختصاصی بهره گیری نکنید.

  • مشکل های نرم افزاری

گاهی اشتباهات نرم‌افزاری و برنامه‌های ناسازگار می‌توانند باعث شوند تا CPU لپ‌تاپ شما به طور مداوم درگیر شود، که این وضعیت به طور طبیعی باعث افزایش داغ شدن لپ‌تاپ می‌گردد. همچنین، اجرای ناخواسته برنامه‌ها در زمان شروع ویندوز ممکن است باعث افزایش بار پردازنده و در نتیجه افزایش دما شود.

راه حل: برای پیشگیری از گرم شدن زیاد لپ‌تاپ در حین بازی، به‌طور کامل از برنامه‌های ناقص یا ناسازگار را پاک کنید. با بررسی لیست StartUp ویندوز، از اجرای خودکار برنامه‌های غیرضروری جلوگیری نمایید. در صورتی که سیستم عامل به خوبی کار نمی‌کند یا از نصب ویندوز مدت طولانی گذشته، بهتر است دوباره ویندوز و برنامه‌ها را نصب کرده و به روز رسانی نمایید.

چرا لپ تاپ من داغ می شه؟

  • بهره گیری از آنتی ویروس های سنگین

از آنجایی که اصولا سخت افزار های لپتاپ ضعیف تر از کامپیوتر هستند، بعضی از آنتی ویروس ها و نیز برنامه های امنیتی برای نصب روی لپتاپ مناسب نبوده و منجر به لود شدید پردازنده می شوند که یکی از عواقب آن دمای زیاد لپتاپ می باشد.

راه حل: برای مقابله با مشکل داغ شدن لپتاپ همیشه از آنتی ویروس های کم حجم و سبک روی لپ تاپ بهره گیری کنید.

  • آلودگی به بد افزار

در صورتی که Task Manager ویندوز، نشان دهنده استفاده بالای منابع سخت‌افزاری مانند CPU و گرافیک است، اگرچه فعالیت‌ها و پردازش‌های در حال اجرا برای شما مشخص نیست، احتمال آلودگی به بدافزارها، به ویژه بدافزارهای CryptoMining، وجود دارد.

این نوع بدافزارها از قدرت پردازش لپ‌تاپ شما به منظور استخراج ارزهای دیجیتال و کسب درآمد استفاده می‌کنند. البته بدافزارهای CryptoMining تنها نمونه ای از بدافزارها نیستند که می‌توانند باعث افزایش دمای لپ‌تاپ بیش از حد شوند. بسیاری از بدافزارهای معمولی نیز می‌توانند به شدت افزایش دما را ایجاد کنند.

راه حل: با نصب یک آنتی ویروس قوی و آپدیت، لپتاپ خود را اسکن کنید. چنانچه از آنتی ویروس های متفرقه و یا خود ویندوز بهره گیری می کنید، بهتر است یک آنتی ویروس دیگر را امتحان کنید.

  • بهره گیری از لپتاپ در زمان شارژ

بسیاری از کاربران، در زمان اجرای نرم‌افزارهای سنگین یا بازی‌های گرافیکی، اغلب لپ‌تاپ خود را از شارژ جدا نمی‌کنند. استفاده از لپ‌تاپ در حالت شارژ یکی از دلایل مهم برای افزایش دما و گرم شدن لپ‌تاپ است، که به طور مستقیم منجر به کاهش عمر باتری می‌شود. باتری در حین شارژ حرارت تولید می‌کند و این حرارت به سایر قطعات منتقل می‌شود، که در نتیجه ما شاهد افزایش دمای لپ‌تاپ خواهیم بود. بهتر است بدانید که حرارت نقش مستقیمی در افت کارایی و طول عمر باتری ایفا می‌کند.

راه حل: تلاش کنید تا در زمان شارژ با لپتاپ کار نکنید.

علت داغ شدن لپ تاپ

چگونه دمای لپ تاپ را کم کنیم؟

گرمای بیش از حد در لپ‌تاپ یک واقعیت غیرقابل اجتناب است، از لپ‌تاپ‌های قدیمی گرفته تا جدیدترین مدل‌های گیمینگ. هرچند کول پدها نمی‌توانند به طور معجزه آسایی از گرمای لپ‌تاپ جلوگیری کنند، اما استفاده از آنها ممکن است تاثیرات چشمگیری داشته باشد.

چرا لپ تاپ من داغ می شه؟

  1. آلودگی به بدافزار و ویروس
  2. بهره گیری از باتری های غیر اصلی
  3. بهره گیری از آنتی ویروس سنگین
  4. تهویه ضعیف و گرفتگی مجرای فن ها و هوا
  5. خراب و یا ضعیف شدن فن
  6. نصب نبودن درایور
  7. مشکلات نرم افزاری
  8. قرار گرفتن لپ تاپ در محیط های گرم
  9. بهره گیری از لپ تاپ بر روی سطوح نرم

علت داغ شدن لپ تاپ

چه نوع پد خنک کننده ای برای لپ تاپ من مناسب است؟

نوع پد خنک کننده ای که برای لپ تاپ شما مناسب بستگی به برند، اندازه، مدل و کاربرد لپتاپ تان دارد. به صورت کلی خصوصیت پد خنک کننده شامل موارد زیر می شود:

  • شامل سرعت و صدای کم فن باشد
  • دارای طراحی و جنس مناسب باشد
  • شامل تعداد و اندازه مناسب فن باشد
  • قابلیت تنظیم ارتفاع و زاویه داشته باشد

نتیجه گیری

در این متن از فروشگاه اینترنتی زیبوکالا، روش هایی در مورد علت داغ شدن لپ تاپ مطالعه کردید. به صورت کلی گرم شدن لپ تاپ یک موضوع جدی بوده و نباید بی تفاوت از آن بگذرید. عدم توجه به داغی لپ تاپ می تواند آسیب های جبران ناپذیری به سخت افزار و اجزای داخلی آن وارد کند.