بهترین روش ارتقای سیستم کامپیوتر برای بازی با 10 میلیون تومان
بهترین روش ارتقای سیستم کامپیوتر برای بازی با 10 میلیون تومان

بهترین روش ارتقای سیستم کامپیوتر برای بازی با 10 میلیون تومان

ممکن است در حال حاضر یک کامپیوتر داشته باشید، اما برای اجرای بازی‌ها به نقطه مطلوبی نرسیده باشید و دلتان بخواهد این تجربه را ارتقاء دهید. در این موقع، گزینه‌های متنوعی برای ارتقاء کلی یا تعویض قطعات اصلی سیستم در انتظار شما است. اگرچه برخی از افراد برای ارتقاء سیستم گیمینگ خود به بخشی از بودجه خود محدود هستند، در این نوشتار بهترین گزینه‌های امکان‌پذیر برای ارتقاء سیستم کامپیوتر برای بازی با مبلغ حداکثر 10 میلیون تومان را در اختیار شما قرار داده ایم. چنانچه میخواهید که با مبلغ 10 میلیون تومان سیستم کامپیوتری خود را برای تجربه بازی (گیمینگ) به سطح بالاتری ارتقا دهید، در این مقاله از فروشگاه اینترنتی زیبوکالا بهترین روش های ممکن را به شما معرفی خواهیم کرد.

ساختار یک سیستم کامپیوتری از مؤلفه‌های متنوعی تشکیل شده است که هر یک به تنهایی اهمیت و کارکرد خاص خود را به همراه دارند. با این وجود، برای هر فرد اهمیت این اجزا به میزان متفاوتی است. به همین دلیل، در زمان ارتقاء یک سیستم قدیمی برای بازی یا گیمینگ، لازم است شرایط فعلی سیستم و همچنین محدودیت‌های بودجه مدنظر قرار گیرند تا انتخاب بهینه‌ای صورت گیرد.

در فرآیند ارتقاء سیستم برای گیمینگ، باید با توجه به مشخصات کنونی سیستم، تصمیم گیری کنید که ارتقاء کدام اجزا به بهبود عملکرد گیمینگ کمک می‌کند. در نظر گرفتن اهداف خاص سیستم گیمینگ، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بنابراین بایستی همیشه ارتقاء سیستم بر اساس نیاز و هدف خاص صورت بگیرد و لازم نیست هر قطعه را به طور یکسان به سطح بالاتری ارتقا دهید.

برای مثال، در حالت کلی، اگر سیستم خود را برای امور فنی یا تخصصی ارتقاء می‌دهید، بهتر است تمرکز خود را بر روی قطعاتی مانند SSD بگذارید تا بهبود سرعت و کارایی عمومی دستگاه را تجربه کنید. اما برای گیمینگ، اغلب پیشنهاد می‌شود کارت گرافیک یا حافظه RAM ارتقاء یابد تا تجربه بازی روان‌تر و با کیفیت‌تری داشته باشید.

ارتقا کامپیوتر قدیمی به گیمینگ

ارتقا کامپیوتر قدیمی به گیمینگ

در صورتی که تصمیم به ارتقاء سیستم کامپیوتر قدیمی خود با هدف اجرای بازی‌ها یا حتی افزایش عملکرد آن در دنیای گیمینگ دارید، لازم است در نظر داشته باشید که پردازنده (CPU)، حافظه رم، و پاور شما به احتمال زیاد قدیمی و قابل اطمینان نیستند.

به عنوان یک مثال، اگر کامپیوتر شما دارای یک پردازنده قدیمی و ضعیف باشد، اغلب با 10 میلیون تومان نمی‌توانید بهبود چشمگیری در عملکرد آن داشته باشید و بهتر است به ارتقاء کلی سیستم فکر کنید. همچنین، باید توجه داشته باشید که در بعضی از پلتفرم‌های قدیمی، دیگر ارزش انجام ارتقاهایی مانند تعویض سی پی یو را ندارند.

اگر کامپیوتر شما از پردازنده‌های قدرتمند تری نظیر پنتیوم یا i3 با حداقل دو هسته پردازشی با قابلیت اجرای هم‌زمان چهار Thread را دارند و همچنین 8 گیگابایت حافظه RAM دارد، گزینه های گوناگونی برای ارتقا سیستم کامپیوتر برای بازی دارید.

اینجا نکته مهم این است که مطمئن شوید پاور سیستم شما به اندازه کافی قدرتمند است و قادر به پشتیبانی از ارتقاهای اساسی مانند تعویض کارت گرافیک را دارد. با توجه به اینکه مشخصات سیستم هر فرد ممکن است با یکدیگر تفاوت داشته باشد، ارتقاء‌ها را بر اساس شرایط خاص سیستم خود و با در نظر گرفتن بودجه، برای تجربه بهتر در بازی‌ها اعمال کنید.

  • اضافه کردن کارت گرافیک

در صورتی که سیستم شما از کارت گرافیک مجزا برخوردار نیست و از گرافیک داخلی پردازنده (iGPU) بهره گیری می کنید، ارتقای سیستم برای تجربه بهتر در بازی‌ها با 10 میلیون تومان به سادگی امکان‌پذیر است. با این بودجه، می‌توانید یک کارت گرافیک با توانایی اجرای بازی‌های امروزی با کیفیت تصویر Full HD را تهیه کنید. البته گزینه‌های متنوعی با قدرت مختلف نیز در دسترس هستند.

پیشنهاد اول ما برای ارتقای سیستم کامپیوتر به گیمینگ با بودجه 10 میلیون تومان، افزودن کارت گرافیک GeForce GTX 1650 از شرکت انویدیا است. این کارت‌ها، بسته به مدل، در رنج قیمت 7 تا 10 میلیون تومان قابل دسترس هستند.

در صورتی که حافظه رم سیستم شما 8 گیگابایت است، با همین بودجه، می‌توانید یک کارت گرافیک GTX 1650 مقرون به صرفه و یک ماژول حافظه رم 8 گیگابایتی را به سیستم خود افزوده و ارتقاء دهید.

در صورتی که برای ارتقای سیستم کامپیوتر خود به منظور تجربه بازی‌های بهتر، به دنبال یک کارت گرافیک اقتصادی می‌باشید، پیشنهاد ما برای انتخاب همان GTX 1650 می‌باشد. از خرید کارت‌های گرافیک با کارایی پایین نظیر GTX 1630 یا مدل‌های کهنه‌تر خودداری کنید، زیرا این‌ کارت ها برای اجرای بازی‌ها با کیفیت مناسب ممکن است کمی ناکافی باشند.

کارت‌های گرافیک GTX 1650، توانایی اجرای روان بازی‌های آنلاین و تقریباً تمامی عناوین بازی را دارند. با این حال، ممکن است در برخی بازی‌ها نیاز باشد تا تنظیمات گرافیک را به حداقل کاهش دهید.

اگر تنها به دنبال یک کارت گرافیک اقتصادی برای تجربه گیمینگ سبک هستید، پیشنهاد ما برای شما کارت GT 1030 از شرکت انویدیا با قیمت تقریبی 3 الی 4 میلیون تومان است.

کارت‌های گرافیک GT 1030 در حداکثر کارایی خود، مناسب برای اجرای بازی‌های کلاسیک، بازی‌های آنلاین و حداکثر بازی‌های جدید با تنظیمات و وضوح تصویر کمتر به خوبی ارائه خواهند داد.

با این حال، باید توجه داشت که این کارت‌ها به صورت اصلی برای تجربه گیمینگ حرفه‌ای ساخته نشده‌اند و ممکن است در مواجهه با بازی‌هایی با تنظیمات گرافیک بالا به چالش کشیده شوند.

ارتقای کارت گرافیک

  • ارتقای کارت گرافیک

اگر در حال حاضر سیستم شما دارای یک کارت گرافیک است، اما در زمینه گیمینگ عملکرد آن ضعیف است، با بودجه 10 میلیون تومان قادر به ارتقا آن هستید. حتی اگر حافظه RAM آن کمبود داشته باشد یا دارای SSD نباشد، می‌توانید با 10 میلیون تومان، به راحتی امکان ارتقاء آن را فراهم کنید.

با این بودجه، با توجه به وضعیت فعلی سیستم خود، می‌توانید یک ارتقاء 8 گیگابایت حافظه RAM یا یک SSD با ظرفیت 120 گیگابایت (یا هر دو این امکانات)، به همراه یک کارت گرافیک GTX 1650، را در نظر بگیرید. یک ماژول حافظه RAM با فرکانس 2666 مگاهرتز از یک برند معتبر حدود 700 تا 800 هزار تومان و یک SSD با ظرفیت 120 گیگابایت از یک برند با کیفیت حدود 600 هزار تومان قابل تهیه است.

اگر سیستم شما به کارت‌های گرافیک نسبتاً قدیمی و ناکارآمدی مانند GT 210 یا GT 610 مجهز باشد، در صورت تمایل به تجربه گیمینگ بهتر، می‌توانید به سراغ یک کارت گرافیک GT 1030 بروید. در صورتی که از یک کارت گرافیک معمولی مثل GTX 1650 استفاده می‌کنید، انتقال به یک گزینه قدرتمندتر مانند GeForce RTX 3050 با فروش کارت فعلی نیز ممکن است.

  • ارتقا رم کامپیوتر و اضافه کردن SSD

در صورتی که سیستم شما به حافظه رم با حجم محدودی مجهز است، توصیه می‌شود که این حافظه را به 16 گیگابایت ارتقا دهید. خوشبختانه، ماژول حافظه رم 8 گیگابایتی DDR4 برای ارتقا رم کامپیوتر با قیمت تقریبی 700 تا 800 هزار تومان در دسترس می‌باشد. همچنین توجه داشته باشید که بهتر است فرکانس و ظرفیت ماژول‌های حافظه رم یکسان باشد و ایده‌آل است که هر دو ماژول به یک مدل کاملاً یکسان تعلق داشته باشند.

برای سیستم‌های قدیمی با حافظه رم DDR3 نیز امکان ارتقا رم کامپیوتر با هزینه اندک وجود دارد. روش دیگر برای ارتقای سرعت کامپیوترتان به منظور گیمینگ، اضافه کردن SSD است.

اگر کامپیوتر شما به حافظه SSD مجهز نیست و سیستم عامل و برنامه‌ها را بر روی هارد دیسک نصب کرده‌اید، تصمیم به خرید یک SSD بیاورید. اضافه کردن SSD به سیستم و نصب برنامه‌ها و سیستم عامل بر روی آن، باعث افزایش کلی سرعت سیستم و کاهش زمان پاسخ‌دهی آن خواهد شد، و شما تجربه‌ای روان‌تر و بهتر خواهید داشت.

می‌توانید بسته به نیاز، یک اس اس دی با ظرفیت 120 تا 256 گیگابایت را تهیه کنید که هزینه آن بین 600 هزار تا 1 میلیون تومان قرار می‌گیرد.

ارتقا رم کامپیوتر و اضافه کردن SSD

  • ارتقای پاور و کارت گرافیک

احتمال وجود پاور ضعیف یا قدیمی در سیستم شما وجود دارد که اضافه کردن کارت گرافیک را به سختی تحمل می‌کند. به همین دلیل توصیه می‌شود با بودجه 10 میلیون تومان یک پاور ارزان و یک کارت گرافیک GTX را برای ارتقا سیستم کامپیوتر به منظور بازی تهیه کنید. با خرید یک پاور 500 واتی از برندهای معتبر با هزینه حدود 2 میلیون تومان، می‌توانید برای سیستم‌های معمولی از این پاور کافی بهره‌مند شوید.

البته باید همچنان مشخصات سیستم خود را در نظر بگیرید و با توجه به آن تصمیم به خرید کنید. اگر این پاور برای سیستم شما کافی باشد، می‌توانید با بودجه 10 میلیون تومان یک کارت گرافیک GeForce GTX 1630 را نیز تهیه کنید که برای گیمینگ مناسب خواهد بود.

با کاهش تنظیمات، هنوز می‌توانید اکثر بازی‌ها را با استفاده از کارت گرافیک GeForce GTX 1630 انویدیا اجرا کنید. با این حال، برای بهره‌مندی بهتر از این کارت، نیاز به یک پردازنده با چهار هسته پردازشی، حداقل 16 گیگابایت حافظه رم، و یک پاور 400 واتی دارید.

در صورتی که پردازنده سیستم شما قدیمی و کم توان باشد، خرید کارت گرافیک به عنوان یک ارتقاء ممکن است بی‌فایده باشد و به نتیجه مطلوبی نخواهید رسید.

  • ارتقا سی پی یو کامپیوتر

در صورتی که سیستم شما مشخصات قابل قبولی داشته باشد و ضعف آن به صورت اساسی مربوط به سی پی یو باشد، با بودجه فعلی می‌توانید به ارتقای کامپیوتر قدیمی خود برای گیمینگ فکر کنید. به عنوان مثال، اگر سیستم شما دارای یک پردازنده سلرون یا پنتیوم باشد، ارتقای آن به یک مدل از خانواده Core i3 یا Core i5 می‌تواند گزینه‌ی مناسبی باشد.

با این حال، در مواقعی که نیاز به ارتقا همزمان پردازنده و کارت گرافیک یا حتی مادربرد وجود داشته باشد، بودجه 10 میلیون تومان ممکن است کم باشد و بهتر است به دنبال گزینه‌هایی  با بودجه بیشتر بگردید.

فراموش نکنید، پردازنده‌های بسیار قدیمی ارزش ارتقا ندارند و باید کل سیستم خود را ارتقا دهید. به عنوان مثال، یک پردازنده Core i3 از نسل 4 یا 5 اینتل، قدرت کافی برای گیمینگ ندارد و ارتقا آن به صورت بیهوده خواهد بود.

هزینه ارتقا کیس کامپیوتر

هزینه ارتقا کیس کامپیوتر

همان‌گونه که تاکنون به سناریوهای گوناگون اشاره کردیم، هزینه این ارتقاها بسته به مشخصات و انتظارات شما متفاوت خواهد بود. اگر سیستم شما تعداد کمی از قطعات را برای ارتقا نیاز دارد، شما می‌توانید قطعات را با کیفیت بالاتری انتخاب کنید. اما اگر به ارتقای حافظه‌رم، پردازنده، کارت گرافیک یا حتی پاور نیاز داشته باشید، اغلب بودجه 10 میلیون تومان ناکافی به نظر می‌رسد.

سخن آخر

ارتقای کامپیوترهای قدیمی به گیمینگ و یا ارتقای سیستم فعلی تان برای اجرای بهتر بازی ها با بودجه 10 میلیون تومان ممکن است امکان پذیر باشد. منتها چنانچه احتیاج به ارتقا گسترده تر مانند تعویض رم، پاور، سی پی یو و… داشته باشید؛ دیگر 10 میلیون تومان پاسخ گو نخواهد بود و بایستی به فکر افزایش بودجه خود باشید.