بررسی پردازنده اینتل زئون ( Xeon )

بررسی پردازنده اینتل زئون ( Xeon )

در این پست از بلاگ زیبوکالا به بررسی پردازنده اینتل زئون ( Xeon ) خواهیم پرداخت. در صورتی که قصد خرید پردازنده زئون اینتل را دارید ، تا پایان متن همراه ما باشید.

اکثر کامپیوتر های شخصی یا دسکتاپ هایی که اشخاص در اختیار دارند اصولا از پردازنده های سری Core i اینتل است منتها در سرورها از سی پی یوهای قدرتمند و بدون وقفه مثل سری پردازنده های زئون اینتل بهره گیری میکنند. پردازنده های زئون با هدف پردازش در سرورها و ایستگاه های کاری طراحی و ساخته شده اند و تفاوت بسیار زیادی با پردازنده های دسکتاپ دارند. سی پی یو Xeon ، نخستین مدل هایش در سال 1998 طراحی و در بازار عرضه شدند. این سی پی یو ها چند خصوصیت دارند که در سری Core وجود ندارد. به عنوان مثال مدل های زئون اصولا تعداد هسته بالاتری دارند ، یعنی حتی تا 28 هسته و 56 ترد نیز بالاتر می روند. همچنین حافظه نهان یا مموری کش خیلی بالایی دارند که سری به سری متغیر هستند. البته بهتر است بدانید که مدل های ارزان تری از پردازنده های Xeon نیز وجود دارد ، حتی مدل های دو هسته ای و چهار هسته ای نیز در میان آن ها یافت می شود که گزینه بسیار مناسبی برای کارهای نه چندان سنگین هستند.

 بعضی از کاستی هایی که منجر می شود تا پردازنده های زئون برای بیشتر رایانه های رومیزی مناسب نباشد ، نرخ کلاک پایین آن ها است ، همچنین عدم وجود GPU یکپارچه و عدم پشتیبانی از اورکلاک یکی دیگر از کاستی های سی پی یو Xeon برای دسکتاپ است. ( از آنجایی که سرورها وظیفه های بیشتری را به شکل موازی نسبت به دسکتاپ ها انجام می دهند ، تعداد هسته ها نسبت به نرخ کلاک از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. ) با وجود این عیوب ها ، پردازنده های زئون همیشه از محبوبیت های بسیاری در میان بعضی از کاربران داشته اند که به علت پتانسیل شمارش بالاترهسته و نسبت عملکرد بالاتر در مقابل سی پی یو های Core i7 از نظر قدرت محاسباتی کل است. پردازنده های زئون نسبت به کارایی و بازدهی که دارند ، دمای کمتری دارند و به علت کاربرد در سرورها و دیتا سنترها ، از پایداری بیشتری برخوردار هستند و در شرایط مساوی ، درصد کمتری از کرش و هنگ سیستم ، در سیستم هایی دیده می شود که از سی پی یو های زئون بهره برده اند که خود این مورد نیز علت های فنی و تکنولوژی هایی است که در این سری سی پی یو ها از آن بهره گیری شده است.

از لحاظ معماری ، پردازنده های سرور 99% شبیه به معماری پردازنده های دسکتاپ است. به عنوان مثال هنگامی که معماری Sandy Bridge عرضه شد ( نوعی معماری سی پی یوهای اینتل که در سال 2005  رونمایی شد و در محصول های بعدی این شرکت از آن بهره گیری شد.) در سی پی یوهای زئون به عنوان مثال سری Core I 2xxx دقیقا از همان معماری Sandy Bridge بهره گیری کرده اند منتها نقطه تفاوت در یک سری فناوری های اضافی می باشد که در ادامه به برخی از آنها خواهیم پرداخت.

تفاوت پردازنده Xeon با دسکتاپ

  • سی پی یوهای زئون ، از QPI برای به کارگیری در مادربردهایی که شامل دو سوکت پردازنده هستند استفاده می کند.
  • سی پی یوهای Xeon از فناوری Intel Direct IO و Integrated IO پشتیبانی می کنند منتها سری Core i و دسکتاپ نه.
  • سی پی یوهای زئون تا چند برابر بیشتر از حافظه کش نسبت به پردازنده های معمولی و پیشرفته دسکتاپ پشتیبانی می کنند.
  • این سی پی یو ها از ECC Memory یا سیستم تصحیح خطا در پردازش حافظه پشتیبانی می کنند.
  • سی پی یوهای Xeon کنونی تا حدود 3 ترابایت از حافظه رم پشتیبانی می کنند منتها پردازنده های دسکتاپ در نهایت تا 64 گیگابایت.
  • سی پی یوهای Xeon از تعداد بیشتری کانال نصب حافظه نسبت به سی پی یوهای دسکتاپ پشتیبانی میکنند.
  • شامل مقداری بسیار زیادی کش سطح سوم : مولفه های کش در حقیقت حافظه های کمی با سرعت زیاد می باشند که سی پی یوها برای تسهیل فرآیند پردازشی بعضی از برنامه ها و نرم افزارها از آن بهره گیری میکنند ، نسبت به سایر محصول ها بیشتر پردازنده های زئون براساس نوع میزان L3 cache زیادی تقریبا 15 الی 55 مگابایت استفاده می کنند که این میزان تقریبا چند برابر قوی ترین سی پی یو های سری Core است و علت اصلی پتانسیل پردازشی بهتر در بیشتر سیستم های WorkStation تا حدودی به این مولفه ها ارتباط پیدا میکند.
  • پشتیبانی از ECC Ram : حافظه های اصلی ECC یا همان Error Cheking and Correction بیشتر خطاهای ایجاد شده در مسیر اطلاعات را قبل از به وجود آمدن شناسایی و برطرف می کنند که منجر به خروجی داده های محاسباتی با بیشترین دقت و کمترین اشتباه خواهند شد.این خصوصیت بیشتر کرش ها و خطاهای سیستمی را محدود میکنند و عملکرد کلی با ثباتی را زمینه سازی می کنند.
  • طول عمر بیشتر : همه ی سی پی یو های سری Xeon برای کار در شرایط پردازشی سخت و مداوم طراحی شده اند که از این نظر برتری قابل توجهی نسبت به سری های Core i7 دارند. برای قسمت های تجاری که به دنبال محصول هایی بادوام و اطمینان بیشتر هستند قطعا سری زئون انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود.
  • استفاده از تکنولوژی هایپرتردینگ: همه ی پردازنده های زئون حتی محصول هایی که در رده پایین ترین قیمت قرار می گیرند از فناوری هایپر تردینگ برای تسریع دستورهای پردازشی استفاده میکنند. این موضوع در حالی است که در سری پردازنده های Core فقط محصول پرچمدار Core i7 از این خصوصیت بهره گیری می کند و نسبت به سی پی یو Core i5 با مشخصات سخت افزاری تقریبا شبیه اختلاف قیمتی قابل توجهی را شامل می شود.

خرید پردازنده اینتل

در صورتی که قصد خرید سی پی یو اینتل قیمت مناسب را دارید ، با مراجعه به سایت zibokala.com می توانید مناسب ترین پردازنده اینتل را انتخاب و با بهترین قیمت خریداری نمائید.