نقد و بررسی پردازنده اینتل نسل 11

نقد و بررسی پردازنده اینتل نسل 11

در این متن از بلاگ زیبوکالا به نقد و بررسی پردازنده اینتل نسل 11 قوی ترین پردازنده شرکت اینتل خواهیم پرداخت تا انتهای متن با ما همراه باشید.

مدیر شرکت اینتل در طی سخنرانی گفته است که نسل 11 ، قوی ترین پردازنده ای می باشد که این شرکت تا به حال عرضه کرده است و یک جهش بزرگ در عملکرد پردازنده ها محسوب می شود. قسمتی از ویژگی های این ورژن ، مرتبط به هوش مصنوعی آن با نام Intel’s Neural Accelerator می باشد که به برنامه های نرم افزاری امکان پیشرفت کافی می دهد تا از قدرت پردازشی و کارایی بیشتری بهره گیری کنند. در صورتی که قصد خرید سی پی یو اینتل نسل 11 را دارید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی زیبوکالا میتوانید پردازنده مورد نظر خود را انتخاب و تهیه نمائید. شرکت اینتل ادعا می کند که با بهره گیری از این پردازنده می تواند سرعت ویرایش تصویر و ویدئو را 2 الی 3 برابر نسبت به سایر پردازنده ها افزایش دهد.نسل جدید پردازنده های نسل 11 به صورت متوسط 19% پیشرفت را در عملکرد تک هسته ای خود عرضه می کنند که این مقدار در عملکرد گرافیک یکپارچه ی آنها حداکثر به 50% میرسد. این جهش بسیار چشمگیر ، به لطف سبک معماری جدید Xe در پردازنده های اینتل Intel امکان پذیر می باشد. پشتیبانی از استاندارد PCIe 4.0 از دیگر خصوصیت های این ورژن در مقایسه با گذشته میباشد که بالاخره پردازنده های اینتل را در مبحث پشتیبانی از حافظه های پر سرعت SSD به سطح محصولات AMD می رساند. نهایتا بایستی به فناوری جدید هوش مصنوعی و خصوصیت های اورکلاک جدید این ورژن مثل AV1 اشاره کرد.به صورت کلی می توان پردازنده های Core i9-11900K و Core i5-11600K را به عنوان نماینده های رده بالا و سطح متوسط خانواده راکت لیک اس معرفی کرد.دیجیتال فاندری با نصب این دو چیپ روی مادربورد Z590 نتیجه های اولیه ای از عملکرد آن ها را در تست های بنچمارک عرضه خواهد کرد. اما با توجه به انتشار آپدیت جدید BIOS برای مادربوردهای Z490 و H470 ، پردازنده های جدید Intel بر روی آن ها قابل بهره گیری خواهند بود. در حقیقت نسل دهم و یازدهم سی پی یو های اینتل از سوکت های مشابه LGA 1200 بهره گیری می کنند. مجموعه کامل پردازنده های راکت لیک اس حاوی 19 پردازنده گوناگون می باشد که این موارد جدا از پردازنده نوسازی شده ی ورژن 10 و مدل های پنتیوم گلد می باشد. AMD مدت ها است که اجازه ی اورکلاک نامحدود حافظه را بر روی کل بوردهای تحت پشتیبانی محصول های خود صادر کرده است.بنابراین اکنون محصول های شرکت اینتل Intel هم می توانند در این حیطه با طرف مقابل خود رقابت کنند. قبل از این ، محدودیت 2933 مگاهرتزی و مقدار های اندکی از آن منجر می شد تا کاربرانی که سی پی یو های جدید اینتل را بر روی مادربورد های سری B یا H به کار می بردند، قادر به بهره گیری از قسمت قابل توجهی از توان سیستم خود نباشند.

با اضافه شدن امکان پشتیبانی از Resizeable BAR ، عملکرد کارت گرافیک های اختصاصی در کنار سی پی یو نسل 11 اینتل Intel هم نسبت به قبل پیشرفت بسیار زیادی را تجربه می کنند. این تکنولوژی که در محصول های AMD با عنوان Smart Access Memory شناخته می شود ، به پردازنده اجازه می دهد تا به جای بهره گیری از بافر ورودی / خروجی 256 مگابایتی ، به صورت مستقیم به کل حافظه ویدئویی موجود دسترسی داشته باشد. این خصوصیت ، عملکرد گرافیکی سیستم را براساس مدل کارت گرافیک ، بازی مورد بهره گیری و رزولوشن تصویر ، تا 15% ارتقا خواهد داد ، زیرا به نظر میرسد که فناوری نوآورانه ی AMD تبدیل به یک استاندارد در تولید پردازنده های مرکزی شده است. بهتر است بدانید که مادربورد های Z490 هم با آپدیت سیستم عامل می توانند با پردازنده های نسل 10 اینتل Intel از ویژگی Resizeable BAR برخوردار شوند.این موضوع در تست پردازنده Core i9-10900K بر روی مادربورد Z490 تایید شده است و براین اساس به منظور بهره مندی از این خصوصیت ، لزوما احتیاج به خرید یک مدل نسل 11 وجود ندارد.

علاوه بر این موردها ، یک سری ابزارهای اورکلاک مخصوص کاربران حرفه ای هم در این نسل مهیا شده است و از این پس می توان توسط ویندوز فرکانس RAM را تنظیم کنید و برای این کار احتیاج به ریبوت سیستم و ورود به BIOS نخواهید داشت.این خصوصیت می تواند در دسترسی ساده تر به فرکانس پایدار رم در مصرف های سنگین ، کاربرد داشته باشد. همچنین می توانید با انتخاب بین حالت های GEAR 1 و GEAR 2 ، کنترلر حافظه خود را بر روی مقیاس عملکرد 1:1 یا 1:2 تنظیم کنید. این ویژگی در صورتی که رم شما قادر به عملکرد در فرکانس های بالاتر بوده اما حافظه ی یکپارچه پردازنده شما نمی تواند خود را با مطابقت بدهد ، به کار می آید. علاوه بر این ، حالا می توان آف ست های جداگانه ای را برای ورک لودهای AVX2 و AVX512 تنظیم کرده و مقدار مصرف انرژی و تولید حرارت سیستم را در سطح مد نظر حفظ کرد.این ورک لودها توان بسیار زیادی را از منبع تغذیه دریافت می کنند که این اتفاق میتواند باعث ناپایداری عملکرد سیستم بشود. براین اساس ، مسئولیت آف ست ها پایین آوردن سرعت کلاک سی پی یو تا مقدارهای تعیین شده می باشد.

پردازنده 11900K در رزولوشن 1080p 13% بهبود عملکرد را در مقایسه با 10900K از ورژن قبل نمایش می دهد. در این تست از بازی Total War Three Kingdoms بهره گیری شده است. در زمان اجرای بازی Gear 5 این فاصله به 9% کاهش یافته است و بازی های Grid و Microsoft Flight Simulator هم به ترتیب 8 و 14% بهبود عملکرد را نمایش می دهند. Total War و Flight Sim بر روی پردازنده جدید اینتل Intel با 11% نرخ فریم بهتر اجرا می شوند که این مقدار در Gears و Grid به نصف این مقدار میرسد. علاوه بر این شرکت اینتل ، به مقایسه ی 11600K و 10600K نیز پرداخته است که چیپ جدیدتر 16% عملکرد بهتری در بازی های Total War و Gears را به ثبت رسانده است.

Intel Core i9-11900K ، پرچم دار جدید شرکت اینتل از سری پردازنده های Rocket Lake-s حدود 11% سریع تر نماینده ورژن قبل ، یعنی Core i9-10900K عمل می کند.
شرکت اینتل تصویرهای جدیدی که از نتیجه های بنچمارک Core i9-11900K در 4 بازی گوناگون منتشر کرده است ، عملکرد پرچمدار جدید خود را در هنگام اجرای Total War: Three Kingdoms ،Gears 5 ،Grid 2019 و Microsoft Flight Simulatorنمایش میدهد. همه ی این بازی ها در هنگام تست با حداکثر تنظیمات گرافیکی و رزولوشن 1080p اجرا میشوند.

قدرتمند ترین مدل پردازنده های ورژن جدید یعنی Core i9-11900K برخلاف پرچمدار ورژن قبل یعنی Core i9-10900K که 10 هسته فیزیکی داشت حاوی 8 هسته پردازشی و 16 رشته میباشد که با بهره گیری از فناوری Turbo Boost 3.0 حداکثر مقدار 5.2 گیگاهرتز توان پردازشی را عرضه کرده است و توان توربوی همه ی هسته های آن به 4.7 گیگاهرتز میرسد. براین اساس حداقل قرار نیست در پردازش های چند رشته ای سنگین بتواند پرچم دار ورژن قبلی را با فاصله محسوسی شکست دهد ، ولی برتری آن بیشتر در پردازش های تک رشته ای و بازی ها خواهد بود. عرضه ی این عملکرد مستلزم 125 وات برق مصرفی می باشد. تراشه Z590 اکنون فناوری PCIe 4.0 را عرضه می کند که این اتفاق برای نخستین بار در محصول های شرکت اینتل مشاهده میشود.

در عکس بالا فهرست کاملی از محصول های نسل 11 پردازنده های اینتل را مشاهده می کنید که براساس چیپ های Rocket Lake-s ارائه می شوند