معرفی پردازنده اینتل نسل 4

معرفی پردازنده اینتل نسل 4

در این پست از بلاگ زیبوکالا ، به معرفی پردازنده اینتل نسل 4 خواهیم پرداخت. در صورتی که قصد خرید سی پی یو اینتل نسل 4 ( Haswell )  را دارید ، تا پایان متن همراه ما باشید.

نخستین نمونه های پردازنده نسل چهارم اینتل موسوم به هسول ( Haswell ) برای نخستین بار در سال 2011 از طریق شرکت اینتل رونمایی شدند. منتها نخستین نمونه های تجاری از این پردازنده ها در لپ تاپ های دست دوم در سال 2013 در بازار عرضه شدند. پردازنده های هسول دارای نمونه های گوناگونی برای سیستم های کامپیوتر و لپ تاپ های دست دوم هستند. براساس اعلام شرکت اینتل ، مهم ترین و اساسی ترین تفاوت سی پی یوهای این نسل نسبت به پردازنده های آیوی بریج ، افزایش کارایی پردازنده مجتمع گرافیکی می باشد. قوی ترین سی پی یو هسول ، Core i7-4770K با چهار هسته و چهار رشته پردازشی به همراه هشت مگابایت حافظه نهان در سطح L3 می باشد که در بازار عرضه شده اند.  یکی از برجسته ترین پیشرفت های پردازنده های نسل چهارم اینتل مصرف انرژی است. اینتل ادعا کرده است که نسبت به نسل گذشته در حین تماشای ویدیو یا جستجو در مرورگر، عمر باتری 50 درصد بهبود یافته است و این می تواند بیش از 9 ساعت باشد. در مورد استندبای، اینتل می گوید که دو یا سه برابر بیشتر از نسل گذشته عمر باتری داشته است و در برخی موارد با یک بار شارژ 10 تا 13 روز در حالت آماده به کار بوده است.

خصوصیت های پردازنده اینتل نسل چهارم در لپ تاپ های دست دوم

  1. بهره گیری از تکنولوژی ساخت 22 نانومتری Finfet

بهره گیری از ترانزیستورهایی موسوم به FinFet در تکنولوژی ساخت خود که ترانزیستورهایی tri-gate بودند. این ترانزیستورها ، به شدت توان مصرفی را در همان سطح کارایی نسبت به سایر نسل های قبلی ، کاهش میدهند. براساس داده های شرکت intel ، ترانزیستورهای tri-gate 22 نانومتری ، عملکرد یک پردازشگر در یک لپ تاپ دست دوم را تا 37% بهبود بخشیده و 50% توان مصرفی کمتری در عملکرد مشابه نسبت به ترانزیستورهای 32 نانومتری بهره گیری می کنند.

  1. ارتقا عملکرد پردازنده های گرافیکی

عملکرد پردازنده گرافیکی ادغام شده در پردازشگرهای هسول تا 20% بهبود عملکرد نسبت به نسل قبل خود در لپ تاپ های دست دوم را تجربه کرد. پردازنده های گرافیکی داخلی اینتل در نسل هسول به چهار دسته GT1 , GT2 ,GT3  و GT3e تقسیم بندی شده اند. که مدل GT3e  قوی ترین آن است که با مدل 4750HQ برای بهره گیری در لپ تاپ های دست دوم راهی بازار شد.

  1. مصرف انرژی بیشتر و گرافیک بالاتر

در حقیقت سی پی یوهای هسول بهره گیری شده در لپتاپ های دست دوم مصرف انرژی بیشتری نسبت به پردازنده های آیوی بریج دارند که در این مقدار بین 8 الی 20 توان مصرفی بیشتر است. منتها در عوض گرافیکی به مراتب بالاتر به کاربر عرضه می دهند که میتواند مورد توجه گیمرها قرار بگیرد.

  1. شامل دمای بالاتر و سرعت بالاتر

در سی پی یوهای نسل چهارم هسول چه در دسکتاپ ها چه در لپ تاپ های دست دوم سی پی یو ای بیش از 4 هسته نداریم که البته پردازش چهار هسته ای آن نسبت به نسل قبل با بهبود عملکرد همراه بوده است. سری T پردازنده های هسول نسبتا توان کمتری مصرف میکنند مثل Core i3 4330T که برای یک سی پی یو در لپ تاپ دست دوم بسیار ایده آل است.

  1. پردازنده ای حداکثر 4 هسته ای

نسل چهارم پردازنده های اینتل با توجه به تکنولوژی ساخت متفاوت نسبت به سایر نسل های قبل ، دمایی به مراتب بالاتر از سی پی یو های آیوی بریج دارند که البته این موضوع منجر به افزایش سرعت سی پی یوهای هسول در لپ تاپ های دست دوم تا سرعت های حدود 6/4 گیگاهرتز و بهبود عملکرد سی پی یو می شود. به صورت کلی سی پی یوهای نسل چهارم موسوم به هسول تفاوت زیادی با نسل قبل خود یعنی همان آیوی بریج در نحوه عملکرد و پردازش ندارند. ممکن است تنها تفاوت اصلی و مهم این نسل از پردازنده ها نسبت به نسل قبل گرافیک بالاتر باشد.

خرید پردازنده اینتل

در صورتی که قصد خرید سی پی یو اینتل قیمت مناسب را دارید با مراجعه به سایت zibokala.com می توانید پردازنده مورد نیاز خود را انتخاب و با بهترین قیمت خریداری کنید.