بررسی سی پی یو اینتل پنتیوم
بررسی سی پی یو اینتل پنتیوم

بررسی سی پی یو اینتل پنتیوم

در این پست از بلاگ زیبوکالا ، به بررسی سی پی یو اینتل پنتیوم خواهیم پرداخت. در صورتی که قصد خرید پردازنده اینتل پنتیوم را دارید ؛ تا پایان این متن همراه ما باشید.

پردازنده  P5در سال 1993 طراحی و تولید شد، نخستین سی پی یو اینتل با معماری x86 که به جای طراحی 80*86  با طراحی P5 ساخته شد و جزء نخستین طراحی فوق العاده ی x86 اینتل بود. با این که پردازنده پنتیوم به صورت کلی از سی پی یو ی 80486 سریع تر عمل میکرد ، منتها اصلی ترین و مهم ترین خصوصیت این پردازنده بهتر شدن FPU در ساختارش بود. FPU در پردازنده پنتیوم بیشتر از 10 برابر سریع تر از ورژن قبلی در مدل 80486 بود.

این خصوصیت در سال های بعد زمانی که شرکت اینتل Pentium MMX را ساخت ، بیشتر از قبل مهم شد. مدل MMX از معماری شبیه به پنتیوم اصلی بهره گیری میکرد منتها پشتیبانی از دستورهای MMX SIMD عملکرد سی پی یو MMX را به طرز محسوسی افزایش داده بود؛ اما از مجموعه دستورالعمل های جدید MMX SIMD اینتل پشتیبانی میکرد که عملکرد را به شدت افزایش داد. سی پی یو پنتیوم در لپ تاپ ها و کامپیوترهای رده پایین و برای مصرف های عمومی بیشتر کاربرد دارد. جدیدترین ورژن پنتیوم ها در حال حاضر در دو مدل Silver و Gold طراحی و تولید می شوند. سری Gold ، برای وب گردی، مصرف های عمومی و video streaming مناسب و کاربردی هستند.

این سی پی یوها دو هسته دارند و در حیطه کارایی قابل مقایسه با Core i5-11600 و Core i5-11400 نیستند. G6605 پایین ترین مدل سری پنتیوم گلد است. چیپست های پنتیوم سیلور مانند N6000 سی پی یوهای لپ تاپی هستند و تنها برای مصرف های عمومی کاربرد دارند و مناسب هستند. البته بهتر است بدانید ، در صورتی که مقداری بیشتر هزینه کنید و Core i3 نسل 11 را تهیه کنید ، بسیار بهتر است. تفاوت بین دو گروه سیلور و گلد در فرکانس پایه آن ها است.

بررسی سی پی یو اینتل پنتیوم

نامگذاری پردازنده های اینتل پنیتوم

  1. در سی پی یو های Intel Pentium Silver ، یک حرف پیشوند سپس چهار رقم sku داریم. مانند Intel Pentium Silver J5005.
  2. در سی پی یو های Intel Pentium Gold ، حرف پیشوند وجود ندارد ، چهار رقم sku و حرف پسوند وجود دارد. مانند Intel Pentium Gold G5500T.
  3. در سی پی یوهای پنتیومی که نه گلد هستند و نه سیلور ، نام گذاری به این شکل است : چهار رقم sku و حرف پسوند مانند Intel Pentium 4405Y.

تفاوت پردازنده پنتیوم با Core i

نخستین تفاوت پنتیوم با Core i در قیمت آن ها است. همیشه پردازنده Core i از پنتیوم گران تر است. تفاوت پردازنده پنتیوم با Core i در رده پایین تر بودن پنتیوم است زیرا فناوری ساخت ضعیف تری به همراه دارد و منجر می شود از همه ی مدل های Core i پایین تر قرار بگیرد ؛ فرکانس ، حافظه L3 ، مصرف برق ، گرافیک جدای داخلی ، AVX و HyperThreading همگی جزء مواردی هستند که منجر به بهتر بودن پردازنده های Core نسبت به پنیتوم می شود.

خرید سی پی یو اینتل

در صورتی که قصد خرید سی پی یو اینتل با بهترین قیمت را دارید ، با مراجعه به سایت zibokala.com می توانید پردازنده مورد نیاز خود را با مناسب ترین قیمت انتخاب و خریداری کنید.