چگونه مانیتور مناسب گیم را انتخاب کنیم؟

چگونه مانیتور مناسب گیم را انتخاب کنیم؟

در این پست از بلاگ فروشگاه اینترنتی زیبوکالا، به شما خواهیم گفت که چگونه مانیتور مناسب گیم را انتخاب کنیم؟ در صورتی که قصد خرید مانیتور برای گیمینگ را دارید ، تا پایان این متن با ما همراه باشید.

خرید بهترین مانیتور گیمینگ، می‌تواند یک سرمایه گذاری بسیار مناسب برای بالابردن تنظیمات بازی شما باشد. یک مانیتور عالی بازی، به احتمال زیاد می‌تواند قدرت سخت افزاری کامپیوتر شخصی شما را به نمایش بگذارد که با توجه به این نکته‌، خرید مانیتور مناسب گیمینگ، قطعا ارزش آن را خواهد داشت. مانیتور یکی از مهم‌ترین و اساسی ترین فاکتورهای بازی بوده که شما مدام آن را تماشا می‌کنید، براسن اساس انتخاب یک گزینه مناسب می‌تواند چالش بسیار بزرگی برای هر فرد گیمری باشد.

بهترین مانیتور گیمینگ هم بایستی بتواند مکملی برای کارت گرافیک شما باشد. از این گذشته، اگر یک مانیتور متوسط رو به پایین خریداری کنید، کارت گرافیک جدید شما نمی‌تواند توانایی واقعی خودش را نمایش دهد. به‌همین علت ، شما با هزینه‌ی بسیار زیادی که بر روی کارت گرافیک خود می‌گذارید، بایستی حتما خرید مانیتور مناسب بازی را هم مد نظر داشته باشید.

خصوصیت بهترین مانیتور گیمینگ

در قدم نخست بایستی رابطه کارت گرافیک و مانیتور خود را پیدا کنید. برای مثال زمانی که کارت گرافیک کامپیوتر شما GTX 1070 می باشد، علتی ندارد که یک صفحه نمایش 4K با نرخ نوسازی بالا تهیه کنید. زیرا کارت گرافیکی GTX 1070 می‌تواند بازی‌ها را با وضوح تصویر فول اچ دی و نیز نرخ ۵۰ فریم بر ثانیه را اجرا کند. برای اینکه بهترین مانیتور گیمینگ بازار را تهیه کنید، بایستی بهترین کارت گرافیکی بازار را نیز داشته باشید.

در صورتی که توانستید یک کارت گرافیکی RTX 3080 Ti یا AMD RX 6000 تهیه کنید، آن وقت گزینه‌های گسترده و مختلفی را به عنوان بهترین مانیتور گیمینگ بازار پیش روی خود مشاهده خواهید کرد و اینجاست که می‌توانید از خود بپرسید که بهترین مانیتور مناسب گیمینگ کدام ها هستند؟ این کارت‌های گرافیک به آسانی می‌توانند بازی‌ها را با کیفیت  تصویر 4K اجرا کنند و صفحه نمایش آنها از نرخ نوسازی بالایی بهره می‌برد که منجر می‌شود بازی‌ها نیز با فریم ریت بالاتری به نمایش گذاشته شوند.

در صورتی که به بازی‌های رقابتی آنلاین علاقه بسیار زیادی دارید، بهتر است مانیتوری با نرخ نوسازی بالا را تهیه کنید تا سرعت بیشتری را حس کنید. چنانچه کارت گرافیک حال حاضر شما در اجرای بازی‌ها با وضوح 4K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه مشکل دارد، بنابراین باید مانیتوری با وضوح 1440P تهیه کنید. این وضوح تصویر برای اجرای بیشتر بازی‌های حال حاضر کامپیوتر مناسب می باشد.

 

چگونه مانیتور مناسب گیم را انتخاب کنیم؟

مانیتور های منحنی یا تخت؟

مانیتورهای منحنی یا همان خمیده از یک طرف فوق عریض می باشند و از سوی دیگر برای استفاده از همه قسمت های نمایشگر احتیاجی نیست فاصله‌ی خود را با آن بیشتر کنید. در صورت عادی ، با همچین صفحه نمایشی بدون اینکه احتیاج زیادی به حرکت دادن سر خود باشید، بایستی بتوانید همه ی قسمت های نمایشگر را تماشا کنید.

در صورتی که می‌خواهید صفحه نمایش خود را روی میز کامپیوتر قرار بدهید و از سوی دیگر به دنبال یک مانیتور بزرگ‌تر از ۲۷ اینچ هستید، بهتر است به دنبال صفحه نمایش های منحنی باشید. منتها در صورتی که می‌خواهید صفحه نمایش ۲۷ اینچی و یا کوچک‌تر تهیه کنید، منحنی بودن آن ارزش خیلی زیادی عرضه نمی‌کند و در ضمن بایستی به قیمت بالاتر آن ها نیز اشاره کنیم.

رفرش ریت مانیتور چه مقدار باید باشد؟

رفرش ریت تعداد دفعاتی بوده که مانیتور در هر ثانیه با تصاویر جدید آپدیت می‌شود. به عنوان مثال در صورتی که رفرش ریت یک مانیتور ۶۰ هرتز باشد، به این معنی است که در هر ثانیه ۶۰ بار آپدیت می‌شود. در همین حیطه به زمان پاسخگویی مانیتور نیز بایستی اشاره کنیم که به مدت زمان لازم برای تغییر رنگ پیکسل می گویند و واحد اندازه‌گیری آن میلی‌ثانیه می باشد.

هر مقدار که زمان پاسخگویی کمتر باشد بهتر بوده و برای مانیتور های گیمینگ بهتر است به دنبال زمان ۵ میلی‌ثانیه یا کمتر باشید. رفرش ریت و زمان پاسخگویی ارتباط مستقیمی با هم دیگر دارند و یک صفحه نمایش با رفرش ریت سریع از لحاظ زمان پاسخگویی نیز سریع خواهد بود.

اکنون بیشترین رفرش ریت در میان مانیتورهای گیمینگ ۳۰۰ یا ۳۶۰ هرتز بوده که این نوع مانیتورها مناسب ورزش‌های الکترونیک (Esports) می باشند. ابعاد و اندازه‌ی این صفحه نمایش ها کمتر از ۲۷ اینچ است و تنها مبتنی بر پنل TN هستند که در حیطه ی پوشش رنگ و زاویه‌ی دید حرف زیادی برای گفتن ندارند.

 

بهترین مانیتور گیمینگ

زمان خرید مانیتور گیمینگ به چه نکاتی توجه کنیم؟

  • رزولوشن (Resolution)

نخستین و مهم‌ترین موضوعی که برای انتخاب مانیتور مناسب گیم بایستی در نظر بگیرید، رزولوشن می باشد. رزولوشن اصطلاحی بوده که از آن برای ذکر تعداد پیکسل‌های موجود در هر مانیتور بهره گیری می‌شود؛ این میزان که اکثرا به شکل یک جفت عدد زوج به کار برده می شود، نمایش میدهد که در مانیتور مورد نظر چه تعداد پیکسل وجود دارد.

در حقیقت رزولوشن معیاری برای سنجش وضوح و کیفیت تصویر محسوب می شود. وضوح بالاتر به معنی تعداد پیکسل بالاتر بوده که به نوبه خود به معنی جزئیات بصری بهتر و نیز وضوح تصویر بالاتر می باشد. بزرگترین مانعی که اکثر گیمرها را از وضوح QHD و UHD باز می‌دارد محدودیت‌های سخت افزاری می باشد.

  • ابعاد صفحه نمایش

ابعاد صفحه نمایش مانیتورها خیلی اهمیت ندارد و این که کدام سایز را انتخاب کنید کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد. با این حال، در صورتی که قصد خرید مانیتور 1080p را دارید، بهتر است به دنبال اندازه بزرگ تر از ۲۴ اینچ نباشید چون تراکم پیکسل پایین‌تر تجربه نامناسبی به شما می دهد. بهتر است بدانید که اندازه صفحه نمایش ۲۱ الی ۲۷ اینچ بهترین تعادل برای وضوح دید و نیز راحتی را به شما برای گیم در اختیار می گذارد.

  • نرخ تازه سازی تصویر (Refresh rate)

نرخ تازه سازی یک صفحه نمایش که با فرکانس (هرتز/Hz) اندازه گیری می‌شود، تعداد آپدیت ‌های صفحه نمایش در یک ثانیه می باشد. این خصوصیت مشخص می‌کند که صفحه نمایش چند فریم در ثانیه قادر به نمایش تصویر است. البته نباید نرخ تازه سازی تصویر را با نرخ فریم که عاملی برای سرعت پردازش خروجی کارت گرافیکی است، اشتباه گرفت. نکته مهم و حائز اهمیت این است که نرخ تازه سازی بالا هیچ مزیتی ندارد جز این که کارت گرافیک شما آنقدر قوی باشد که بتواند تعداد کافی از فریم در ثانیه را نمایش دهد.

 

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ

  • پنل‌های نمایشگر

احتمالا در صورتی که تا به امروز به قصد خرید ، دنبال جزییاتی از پنل‌های نمایشگرها گشته باشید دسته بندی‌های مختلف و طولانی را مشاهده کرده اید. منتها مانیتور هایی که در حال حاضر وجود دارند اکثرا در دو دسته کلی TN وIPS  تولید می‌شوند. می‌توان گفت که پنل‌های IPS کیفیت بصری همه جانبه بهتری را عرضه می کنند.

این موضوع به معنی تولید رنگ پر جنب و جوش و دقیق تر و نیز زاویه دید بهتر می باشد. در بعضی دسته بندی‌ها به پنل‌های AHVA نیز اشاره می‌شود که البته نوعی پنل IPS می باشند. در مقابل پنل TN دقت رنگ و زاویه دید به شدت ضعیفی به همراه دارند. بزرگ ترین خصوصیت پنل TN پشتیبانی از زمان واکنش سریع تر است، با این وجود پنل‌های TN همچنان به دلیل مقرون به صرفه بودن تولید عمده‌ای دارند.

  • زمان واکنش

منظور از زمان واکنش یعنی مدت زمانی که طول می‌کشد تا صفحه نمایش از یک رنگ به رنگ دیگر تغییر پیدا کند. این واکنش اکثرا به شکل تغییر رنگ سیاه به سفید و مجددا به سیاه در چند میلی ثانیه اندازه گیری می‌شود. زمان واکنش معمول برای ال سی دی زیر ۱۰ میلی ثانیه می باشد.

اصولا هر مقدار زمان پاسخ دهی کمتر باشد، حرکت های دوربین هموارتر می‌شود. اکنون، پنل‌های TN از مقدار زمان پاسخ یک میلی ثانیه پشتیبانی می‌کنند در صورتی که پنل های IPS تنها می‌توانند به 4 میلی متر برسند. این که کدام یک را انتخاب کنید کاملاً به انتظار شما از صفحه نمایش بستگی دارد.

 

مانیتور گیمینگ

  • اتصالات

این روزها یک صفحه نمایش مناسب گیمینگ از اتصال های ورودی و خروجی زیر پشتیبانی می‌کند

  1. پورت DisplayPort 1.4 که یک رابط دیجیتال بوده و سیگنال‌های صوتی و تصویری را با کیفیت بالا انتقال می دهد.
  2. پورت HDMI 1.4 / 2.0 که از نرخ تازه سازی با رزولوشن بالاتر از DisplayPort پشتیبانی نمی‌کند منتها تقریبا همان اندازه کارایی را به همراه دارد.
  3. خروجی صوتی 5 میلی متری که به عنوان وسیله راحت تری برای اتصال مستقیم هدفون و یا بلندگو به صفحه نمایش در عوض به صفحه پشت مادربرد و یا صفحه جلوی قاب، طراحی شده است.

علاوه براین امکان دارد یک صفحه نمایش شامل ورودی صوتی 3.5 میلی متری و یک یا چند پورت یو اس بی از انواع گوناگون باشد. انواع دیگری از اتصال ها وجود دارد که صفحه نمایش می‌تواند شامل آنها باشد منتها موارد ذکر شده اساسی ترین و ضروری‌ترین آن‌ها محسوب می شوند.

  • تکنولوژی G-Sync و FreeSync

این دو فناوری به ترتیب از طزیق شرکت انویدیا و ای‌ام‌دی برای رفع مشکل پارگی تصویر در نسل جدید عرضه شده‌اند. این اتفاق هنگامی ایجاد می شود که تعداد فریم‌های تولید شده از طریق کارت گرافیک شما با مانیتورتان همگام نباشد. فناوری FreeSync متعلق به شرکت AMD هیچ هزینه اضافی به قیمت پایه مانیتور اضافه نمی‌کند و تنها با کارت های گرافیک AMD سازگار می باشد. در حقیقت درست مثل کارت گرافیک‌هایش قیمت تمام شده پایین‌تری مهیا می‌کند.

در صورتی که فناوری G-SYNC انویدیا بابت امتیاز بهره گیری این فناوری از شرکت‌های ثالث چیزی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار بر قیمت پایه مانیتور اضافه می کند. این فناوری هم تنها با کارت‌های NVIDIA کار می‌کنند. در صورتی که سمت کارت گرافیک‌ها انویدیا می‌روید در آخر بایستی بابت کیفیت بهتر هزینه بالاتری هم پرداخت کنید.

خرید مانیتور گیمینگ

در صورتی که قصد خرید مانیتور گیمینگ با بهترین قیمت و کیفیت را دارید ، با مراجعه به سایت zibokala.com می توانید مانیتور مورد نیاز خود را انتخاب و خریداری کنید.