راهنمای خرید بهترین کارت گرافیک گیمینگ

راهنمای خرید بهترین کارت گرافیک گیمینگ

در این پست از بلاگ زیبوکالا ، به راهنمای خرید بهترین کارت گرافیک گیمینگ خواهیم پرداخت. در صورتی که قصد خرید کارت گرافیک گیمینگ و یا تعویض آن را دارید ، تا پایان این متن همراه ما باشید.

واحد پردازش گرافیک یا همان GPU که ما آن را به ‌عنوان کارت گرافیک نیز می‌شناسیم، وسیله ای برای پردازش کردن و خروجی گرفتن تصاویر در سیستم‌های کامپیوتری می باشد. بایستی بدانید که این قطعه یکی از مهم ترین و حیاتی‌ترین قطعه ها برای تجربه گیم است. در صورتی که گیمر، استریمر، تولید کننده محتوا و یا فعال صنعت مدیا و ویرایش هستید، خریدن این قطعه در راس نیازهای شما قرار دارد. این قطعه عملکردی مستقیم بر همه ی پردازش‌های گرافیک محور کامپیوتر شما دارد.

کارت گرافیک گیمینگ ای ام دی (AMD) یا انویدیا (Nvidia)؟

 

اصولا یکی از نخستین سوال هایی که زمان خرید بهترین کارت گرافیک گیمینگ از خودمان می‌پرسیم و برای پاسخ دادن به آن دنبال راهنمای هستیم این می باشد که از بین دو برند ای ام دی و انویدیا کدام یکی را انتخاب کنیم؟ در حقیقت شرکت‌های بسیار زیادی هستند که مدل های مختلف و گوناگون کارت های گرافیک را طراحی و تولید می کنند ، منتها تنها این دو کمپانی تولیدکننده‌ های اصلی GPU یا همان پردازنده گرافیکی توانسته اند با تولید کارت گرافیک های گیمینگ باکیفیت و قوی خود توجه بسیاری از اشخاص را جلب خود کنند.

در سال‌های گذشته شرکت انویدیا با تولید سری کارت‌های RTX مشتری های بیشتری را جذب خود کرده است. البته AMD نیز بیکار ننشسته است ، برای مثال سری RX 6000 را طراحی و تولید کرده است که می تواند با سری RTX 30 انویدیا رقابت کند. جدا از اینکه طرفدار کدام برند هستید، در انتخاب کارت گرافیک گیمینگ بایستی به مدل مانیتور خود توجه داشته باشید.

در صورتی که مانیتور شما از فناوری FreeSync شرکت AMD پشتیبانی می‌کند، بهتر است کارت گرافیک ‌های همین شرکت را نیز خریداری کنید. منتها در صورتی که مانیتور شما پشتیبانی از G-Sync را دارد ، بهتر است کارت گرافیک های گیمینگ انویدیا را خریداری کنید. هر دوی این تکنولوژی ها به هماهنگی نرخ فریم بین کارت گرافیک و مانیتور کمک می‌کنند.

 

راهنمای خرید بهترین کارت گرافیک گیمینگ

 

DLSS یا FidelityFX Super Resolution در کارت گرافیک های گیمینگ چیست؟

 

موضوع دیگری که بهتر است از خاطر نبرید ، قابلیت مبتنی بر هوش مصنوعی انویدیا برای بهبود رزولوشن تصویر یا DLSS می باشد. به کمک این خصوصیت می‌توان رزولوشن بازی را بدون افت فریم بالاتر ببرید. دقیقا برعکس حالت قدیمی که در تنظیمات بازی رزولوشن را بالاتر می‌بردید و بازی دچار لگ می‌شد.

AMD هم خصوصیت مشابهی به نام FidelityFX Super Resolution را عرضه می‌کند منتها این قابلیت در حال حاضر در نسخه اول خود قرار دارد در صورتی که قابلیت DLSS تقریبا 2 سال قبل از آن عرضه شد و اکنون ورژن 2.2.1 آن منتشر شده است.

 

مشخصات مهم زمان انتخاب و مقایسه بهترین کارت گرافیک های گیمینگ

 

کارت گرافیک های بسیار زیادی از برندهای گوناگون و مختلفی طراحی ، تولید و در بازار عرضه شده‌اند منتها فقط ۲ شرکت AMD و Nvidia هستند که رقابت بسیار زیادی در میان سایر برندها با یکدیگر دارند و توانسته اند توجه بسیاری از اشخاص را جلب خود کنند.

 

  1. حافظه گرافیکی (VRAM)

 

حافظه گرافیکی یا Video Ram به حافظه‌ای می گویند که مسئولیت نگهداری اطلاعات تصویری و گرافیکی برای رندر کردن یا به تصویر کشیدن اجسام سه بعدی ، رنگ‌ها و … را به عهده دارد. حافظه گرافیکی شامل حجم معینی بوده و آن را با گیگابایت نشان می‌دهند.

پیشنهاد می کنیم برای اجرای بازی‌های جدید با تنظیمات گرافیکی خوب و فریم ریت قابل بازی ، از یک کارت گرافیک با حداقل ۶ گیگابایت حافظه گرافیکی بهره گیری کنید. چنانچه می‌خواهید بازی را با تنظیمات گرافیکی عالی و رزولوشن‌های بالاتری مثل 4k اجرا کنید، به حافظه‌ های بیشتر از ۸ گیگابایت احتیاج دارید.

 

راهنمای خرید بهترین کارت گرافیک گیمینگ

 

  1. نسل کارت گرافیک

 

شرکت ‌های تولید کننده کارت گرافیک با طراحی و تولید محصول های جدید به همراه معماری های متفاوت ، گرافیک ‌های قوی تر و فناوری ‌های تازه‌تری را در بازار عرضه می‌کنند و معمولا انتخاب بهتری محسوب می‌ شوند. بهتر است بدانید که برخی زمان ها کارت نسل قبل به شکل کامل پاسخگوی احتیاج های شما هستند و با تهیه کردن آن‌ها ، هزینه نسبتا کمتری را پرداخت خواهید کرد.

 

  1. برق مصرفی

 

یکی از نکته های بسیار مهم و اساسی که بایستی زمان خرید بهترین کارت گرافیک گیمینگ به آن توجه داشت، مقدار برق مصرفی آن ها می باشد. کارت‌های گرافیک قدیمی‌تر به انرژی بیشتری برای کار کردن نیاز نداشتند منتها با روی کار آمدن مدل‌های جدیدتر و به روز تر ، مصرف برق آن ها افزایش یافته و برای تأمین آن، به یک منبع تغذیه با توان مناسب احتیاج خواهید داشت.زمان بررسی این خصوصیت ، بهتر است به کانکتورهای برق کارت گرافیک هم توجه ذاشته باشید که از چه نوع و از چه تعدادی برای بهره گیری از گرافیک مورد احتیاج است.

 

  1. فرم فاکتور

 

شرکت‌های تولید کننده ی کارت گرافیک محصول های خود را با اندازه‌ و ابعاد مختلف و گوناگونی طراحی و تولید می‌کنند و برای خرید آن ، بایستی از قرار گرفتن آن داخل کیس خود اطمینان حاصل کنید. در دنیای امروز به علت قدرتمند تر شدن کارت‌های گرافیک گیمینگ، قطر آن‌ها هم بزرگ‌تر شده و امکان دارد بیش از ۲ اسلات توسعه از کیس شما را اشغال کنند.

علاوه بر این موضوع ، به طول کارت گرافیک هم بایستس توجه کنید. بهتر است بدانید که کارت گرافیک هایی که شامل سه فن بوده و شامل ظاهر بسیار زیبایی هستند ، فضای بیشتری را هم اشغال خواهند کرد.

 

  1. پورت‌ها

 

تعداد پورت‌های موجود در روی کارت‌های گرافیک با یکدیگر متفاوت می باشد. بعضی از مانیتورها شامل پورت HDMI، بعضی دیگر شامل DisplayPort و برخی مدل‌ها قدیمی‌تر شامل DVI و VGA می باشند. تعداد کمی از مانیتورها هم از پورت USB-C برای DisplayPort بهره گیری می‌کنند.

بهتر است قبل از خرید ، حتماً اطمینان حاصل کنید تا کارت گرافیکی که می‌خواهید تهیه کنید ، پورت‌های مورد احتیاج مانیتور های شما را داشته باشد. با این کار، دیگر احتیاجی به خرید مانیتور جدید و یا کابل تبدیل نخواهید داشت.

 

راهنمای خرید بهترین کارت گرافیک گیمینگ

 

  1. رزولوشن

 

از دیگر نکاتی که زمان خرید کارت گرافیک بایستی در نظر داشته باشید ، رزولوشنی بوده که می‌خواهید در آن بازی کنید. رزولوشن‌های بالاتر به معنی کیفیت بالاتر بوده و برای اجرای بازی‌ها ، به کارت گرافیک قوی‌تری احتیاج دارید. در صورتی که به دنبال انجام بازی‌های eSport و رقابتی می باشید، بهترین رزولوشن مناسب 1080p با رفرش ریت بالا است.

اما در صورتی که بازی‌های AAA و داستانی با گرافیک بالا هدف شما می باشد، رزولوشن‌های 1440p  و 4k  تجربه بهتری را برای شما مهیا می‌کنند.

 

  1. فناوری‌ها و امکانات

 

هر کدام از شرکت‌های تولید کننده کارت گرافیک گیمینگ، فناوری‌های گوناگونی را برای تجربه بهتر بازی‌ها برای شما عرضه می‌کنند. اولین آن‌ها، فناوری DLSS شرکت انویدیا و FSR شرکت AMD بوده که با رندر کردن فریم‌ها در رزولوشن های پایین‌تر و سپس بزرگ کردن آن‌ها از طریق هوش مصنوعی ، فریم ریت بازی‌ها را بدون هیچ گونه افت کیفیت افزایش می‌دهند.

فناوری بعدی Ray Tracing بوده که با شبیه سازی عملکرد نور دنیای واقعی در بازی ، گرافیک واقع گرایانه‌ای را برای شما مهیا می‌کند.

 

  1. ترافلاپس

 

ترافلاپس یا همان تریلیون‌ها عملیات ممیز شناور در ثانیه ، نمایش دهنده حداکثر مقدار عملکرد تئوری یک کارت گرافیک گیمینگ می باشد. در صورتی که ترافلاپس دو کارت گرافیکی که معماری یکسانی با یکدیگر دارند را با هم مقایسه کنید، کارتی که ترافلاپس بالاتری داشته باشد سرعت بیشتری خواهند داشت.

منتها مقایسه ترافلاپس کارت‌های گرافیکی که معماری متفاوتی دارند، دقیقیا همانند هسته‌های کودا هیچ فایده‌ای ندارد و نمی‌تواند به شما بگوید که کدام کارت بهتر می باشد.

 

راهنمای خرید بهترین کارت گرافیک گیمینگ

 

آیا پشتیبانی از واقعیت مجازی برای شما مهم است؟

 

در صورتی که می خواهید بر روی کامپیوتر خود از هدست‌های واقعیت مجازی مانند HTC Vive و Oculus Rift بهره گیری کنید، بایستی حداقل یک کارت میان ‌رده داشته باشید منتها بهترین عملکرد را از کارت گرافیک های گیمینگ مانند RTX 2060 Super یا RX 5700 یا مدل‌های گران‌تر و قوی تر بالاتر تجربه خواهید کرد. البته بهتر است بدانید تا کارتی که خریداری می‌کنید به هدست شما نیز بستگی دارد. هر مقدار رزولوشن هدست بالاتر و مدل آن جدیدتر باشد به کارت‌های گرافیک قوی تری احتیاج دارید.

 

ری-تریسینگ را مد نظر داشته باشید

 

به صورت خلاصه برای رهگیری پرتو، کارت های گرافیک مخصوص گیمینگ سری RTX 30 انویدیا بهترین گزینه هم برای رهگیری پرتو و هم بهره گیری از خصوصیت DLSS می باشند. از سوی دیگر سری RX 6000 از نظر عملکرد رهگیری پرتو ، شبیه به کارت‌های نسل قبل انویدیا مانند سری RTX 20 می باشند منتها از DLSS پشتیبانی نمی‌کنند و در عوض از تکنولوژی مشابه AMD یعنی Fidelity FX Super Resolution پشتیبانی می‌کنند که عملکرد آن در حد DLSS نمی باشد.

همچنین بهتر است بدانید که هنوز تعداد بازی‌هایی که از رهگیری پرتو و DLSS پشتیبانی می‌کنند خیلی زیاد نبوده و در اکثر بازی‌ها نیز ، بود و نبود این خصوصیت مهم نمی باشد. منتها در صورتی که می‌خواهید بهترین تجربه گرافیکی ممکن را داشته باشید بایستی کارت گرافیکی را خریداری کنید که از این تکنولوژی ها پشتیبانی کند.

 

بهترین برند های کارت گرافیک گیمینگ

 

  • کارت گرافیک ایسوس

 

بدون شک ایسوس یکی از بهترین و معتبر ترین شرکت‌های سازنده کارت گرافیک های گیمینگ در سراسر دنیا می باشد. این شرکت تایوانی همچنین به تولید لپ‌تاپ ، مادربورد ، مانیتور و حتی گوشی‌ هوشمند نیز مشغول است منتها در بحث کارت گرافیک با برند Republic of Gamers خود ، حضور پررنگی در بازار دارد. کارت گرافیک های گیمینگ این برند ، بیشتر به دلیل حرارت پایین‌تر ، طراحی جذاب و متکی بر RGB شناخته شده اند.

از آنجایی که کارت گرافیک گیمینگ ایسوس ‌محبوبیت و کیفیت بالاتری دارند، در بازار هم نسبت به رقبای خود با قیمت نسبتا بالاتری به‌فروش می‌رسند. البته بهتر است بدانید که شرکت ایسوس کارت‌های توربو و سری TUF خود را برای گیمرهایی که بودجه کمتری در اختیار دارند عرضه می‌کند.

 

راهنمای خرید بهترین کارت گرافیک گیمینگ

 

 

ام‌اس‌آی هم یکی دیگر از شرکت‌های سازنده بهترین کارت گرافیک های گیمینگ در دنیا می باشد. این برند نیز همانند ایسوس در تایوان فعالیت دارد و علاوه بر کارت گرافیک، لپ‌تاپ، مادربورد و مانیتور هم طراحی و تولید می‌کند. کارت‌ گرافیک گیمینگ ام اس آی در بازه‌های قیمتی مختلف و گوناگونی از نمونه‌های اقتصادی گرفته تا رده‌بالا در بازار موجود هستند.

 

  • کارت گرافیک گیگابایت

 

شرکت دیگری که برای خرید کارت گرافیک خوب برای گیم می‌توانید به‌سراغش بروید، گیگابایت می باشد. این برند نیز یک کمپانی تایوانی بوده و در کنار ام‌اس‌آی و ایسوس، یکه‌تاز بازار کارت گرافیک در جهان محسوب می شود. گیگابایت به‌ صورت کلی سعی می کند تا کارت‌هایش را با قیمت مناسب‌تری در بازار عرضه کند.

 

  • کارت گرافیک EVGA

 

EVGA یک شرکت آمریکایی بوده و برخلاف 3 برند بالا تنها کارت‌های گرافیک انویدیا را تولید می‌کند. کارت گرافیک های این برند بیشتر از همه به دلیل کیفیت بالایشان شناخته شده اند و با وجود اینکه مدل‌های رده‌بالای EVGA نیز قیمت زیادی دارند ، منتها این شرکت مدل‌های اقتصادی و میان‌رده را نیز عرضه می‌کند. همچنین از لحاظ گارانتی هم از همه شرکت‌ها عملکرد بهتری دارد.

 

  • کارت گرافیک زوتاک

 

زوتاک یک کمپانی تقریبا نوظهور هنگ‌کنگی بوده که همانند EVGA فقط کارت‌های انویدیا را تولید می‌کند. این شرکت همچنین کامپیوترهای مینی و لوازم جانبی گیمینگ نیز تولید می کند. البته محصولات زوتاک از لحاظ تنوع قادر به رقابت با شرکت‌های بزرگی مثل ایسوس نمی باشند اما این شرکن نیز کارت گرافیک‌هایش را برای بودجه‌های مختلف و گوناگونی عرضه می‌کند.

 

 

سافایر یک شرکت هنگ‌کنگی بوده که فقط کارت‌های گرافیک AMD را تولید می‌کند. کارت‌ گرافیک های گیمینگ این شرکت جزء بهترین‌های بازار محسوب می شود و اکثر طرفداران AMD، این برند را به‌عنوان بهترین برند سازنده گرافیک‌های AMD می دانند. کیفیت ساخت کارت گرافیک ‌های گیمینگ این شرکت بسیار فوق‌العاده بوده و فن‌ها نیز در خنک‌ کردن کارت ، عملکرد بسیار عالی به همراه دارند.