بررسی پردازنده Core M
در این چست از بلاگ زیبوکالا ، به بررسی پردازنده Core M خواهیم پرداخت. در صورتی که نمیدانید پردازنده Core M چیست و چه کاربردی دارد ، تا پایان این با ما همراه باشید.
بسیاری از اشخاص نمیدانند که پردازنده Core M چیست و در مقابل سی پی یوهای Core i3 , Core i5 و Core i7 چگونه عمل می کند. شرکت مایکروسافت و اینتل براساس تجربه و نیز یک سری تحقیق های گسترده متوجه شدندکه مردن به دنبال یک دستگاه سبک ، باریک ، کم حجم و قابل حمل می باشند منتها علاقه دارند که سیستم عامل ویندوز را هم به همراه داشته باشند تا بتوانند از امکانات نرم افزاری ویندوز نهایت بهره گیری را داشته باشند.
تا قبل از معرفی سی پی یوهای کم مصرف اینتل ، تبلت ها و لپ تاپ های جمع و جور و سبک مانند سرفیس پرو مایکروسافت و یا یک سری از تبلت های شرکت لنوو معرفی شدند که ویندوزی بودند. منتها تا اینجا کافی نیست زیرا این سی پی یو ها بایستی به صورتی طراحی شوند که احتیاجی به فن نداشته باشند.
سرفیس پرو با این که وزن کمی به همراه دارد اما به دلیل وجود فن خنک کننده ، نمی تواند بیش از یک حد باریک تر طراحی شود. این موضوع ها منجر شد تا اینتل به فکر طراحی یک سری پردازنده جدید بی افتد که هم قدرت کافی داشته باشد و هم به مقداری کم مصرف باشد که احتیاج به فن نداشته باشد تا لپ تاپ ها و تبلت ها باریک ، سبک و کارآمد طراحی شوند.
پردازنده Core M چیست؟
در سپتامبر سال 2014 ، شرکت اینتل نسل جدیدی از سی پی یوهای بسیار کم مصرف خود را تحت عنوان Core M معرفی و در بازار عرضه کرد. حرف M مخفف mobile به معنای پردازنده ای که قرار است در دستگاه های کوچک و قابل حمل استفاده شود ، می باشد. سی پی یو های Core M بر پایه معماری هزول با فناوری ساخت 14 نانومتری می باشد.
پردازنده های Core M در حقیقت زیر مجموعه ای از نسل پنجم اینتل یا همان برادول هستند که مخصوص بهره گیری در دستگاه های تبدیل پذیر طراحی شده اند. دستگاه های تبدیل پذیر یعنی دستگاهی که هم تبلت می شوند و هم لپ تاپ. ضمنا از سی پی یوهای سری Core M در تبلت ها و نیز کامپیوترهای جیبی مانند compute stick اینتل نیز بهره گیری می شوند.
بهتر است بدانید که سی پی یو Core M اینتل به هیچ عنوان بهتر از پردازنده های Core i3 , Core i5 و Core i7 نمی باشد. پردازنده های Core M چیزی میان پردازنده های Core i و نیز سی پی یوهای اتم اینتل هستند. سی پی یو Core M بر پایه معماری Core می باشد با این تفاوت که مصرف توان بسیار کمی دارد و به همین علت باتری خیلی کم مصرف می کند که همین موضوع سی پی یو های Core M را برای بهره گیری در تبلت ها و تبدیل پذیر ها مناسب کرده است.
خصوصیت و ویژگی های پردازنده Core M
- مهم ترین و اساسی ترین خصوصیت پردازنده Core M اینتل این است که احتیاج به خنک کننده فعال ندارد. یعنی بدون فن و نهایتا یک هیت سینک می تواند خنک شود. این موضوع به معنای این است که احتیاجی به ورودی خروجی هوا برای فن نمی باشد و طراحی لپ تاپ ها و آلترابوک ها به کل تغییر می کند و می توانند باریک تر طراحی شوند. همچنین بهتر است بدانید زمانی که فن نباشد ، هیچ صدایی از دستگاه در نمی آید.
- مصرف توان همه ی پردازنده های Core M بسیار کم است. TDP مربوط به Core M حدود 4.5 وات می باشد ، در صورتی که بهترین پردازنده کم مصرف نسل قبلی یعنی هزول حدود 11.5 وات بود. هر مقدار TDP کمتر باشد یعنی توان مصرفی نیز کمتر است و گرمای کمتری تولید می شود.
- سی پی یوهای Core M از فناوری توربو بوست نسخه دو بهره گیری می کنند. بازه تغییرات کلاک پالس سی پی یوهای Core M بیشتر از سی پی یوهای Core I می باشد. به عنوان مثال کلاک پالس پایه مدل Core M 5Y71 حدود 1.2 گیگاهرتز می باشد که با بهره گیری از توربو بوست تا 2.9 گیگاهرتز افزایش پیدا می کند. یعنی چیزی حدود 1.7 گیگاهرتز تغییر در سرعت کلاک ایجاد می شود. این موضوع در صورتی است که بیشتر سی پی یو های Core i اصولا بازه تغییراتشان حدود 500 مگاهرتز می باشد.
- سی پی یوهای Core M نسل برادول از گرافیک مجتمع intel HD Graphics 5300 بهره گیری می کنند. سرعت کلاک این گرافیک مجتمع بین 100 مگاهرتز الی 900 مگاهرتز می باشد. 24 واحد اجرایی دارد و عملکرد پردازش 345.6 گیگافلاپس دارد. گیگافلاپس نمایش دهنده عملکرد یک پردازنده می باشد به صورتی که نشان می دهد در هر ثانیه چند عملیات منطقی و یا محاسباتی انجام می دهد.
- همه ی پردازنده های Core M دو هسته ای می باشند و حدود 1.3 میلیارد ترانزیستور داخل خود جای داده اند.
خرید سی پی یو اینتل
در صورتی که قصد خرید سی پی یو اینتل با بهترین قیمت را دارید ، با مراجعه به سایت zibokala.com میتوانید پردازنده مورد نیاز خود را انتخاب و با مناسب ترین قیمت خریداری کنید.