بررسی پردازنده برادول Broadwell
بررسی پردازنده برادول Broadwell

بررسی پردازنده برادول Broadwell

در این پست از بلاگ زیبوکالا ، به بررسی پردازنده برادول Broadwell خواهیم پرداخت. در صورتی که نمیدانید پردازنده برادول Broadwell چیست و چه کاربردی دارد تا پایان این متن همراه ما باشید.

پردازنده برادول Broadwell ، نسل پنجم پردازنده های اینتل بوده که دیگر احتیاجی به فن خنک کننده ندارد. همانگونه که میدانید شرکت اینتل برای هر نسل از پردازنده ی خود یک نام انتخاب می کند. به عنوان مثال نسل دوم سندی بریج ، نسل سوم آی وی بریج و… . نسل پنجم پردازنده های اینتل با همان معماری نسل چهارم طراحی شده اند اما بهتر است بدانید که نسل پنجم از تکنولوژی ساخت 12 نانومتری بهره گیری می کند. نکته حائز اهمیت این موضوع این است که تعداد اندکی از پردازنده برادول Broadwell برای کامپیوترهای رومیزی طراحی شده اند و بیشتر تمرکز اینتل بر روی لپ تاپ ها ، تبلت ها و آلترابوک است.

 

مشخصات فنی پردازنده برادول Broadwell

  1. پردازنده برادول Broadwell شامل حافظه کش سطح یک 64 کیلوبایت ، کش سطح دو 256 کیلوبایت و نیز کش سطح سه بین 2 تا 6 مگابایت است. حافظه کش سطح چهار نیز از نوع edram تنها در پردازنده های برادول با گرافیک مجتمع iris Pro با مقدار 128 گیگابایت وجود دارد.
  2. پردازنده برادول از فناوری ساخت 14 نانومتری و نیز معماری هزول *86 بهره گیری می کند.
  3. پردازنده های گرافیکی مجتمع در برادول شامل مدل های HD 5300 , HD 5500 , HD 5700P , HD 6000 , HD 61000 , HD 6200 , HD 6300P , HD Graphics می باشد.
  4. پردازنده های موجود در برادول Broadwell شامل مدل های Core i3 , Core i5 , Core i7 , Core m ، پنتیوم ، سلرون و زئون می باشد.

 

بررسی پردازنده برادول Broadwell

 

شناسایی پردازنده های برادول Broadwell

  • سی پی یو هایی که آخر حرفشان C است مخصوص دسکتاپ ها هستند. تنها دو پردازنده Core i5 5775C و Core i5 5675C در نسل برادول وجود دارد که شامل پسوند C است. این دو سی پی یو شامل سوکت 1150 هستند و مخصوص اورکلاک طراحی شده اند. سری C برادول تا 32 گیگ رم DDR3L را با سرعت 1600 مگاهرتز ساپورت می کند.
  • سی پی یو های سری R نیز مخصوص کامپیوترهای All in one طراحی شده اند که شامل سوکت BGA 1364 هستند. تنها 3 پردازنده جزء این گروه قرار می گیرد ؛ Core i7 5775R که شامل 4 هسته و 4 هسته مجازی بوده ، Core i5 5675R و Core i5 5575R که هردو 4 هسته ای بوده اما شامل هسته مجازی نمیشوند. لازم به ذکر است بدانید که پردازنده های سری R لحیم شده هستند و قابل تعویض نیستند.
  • سی پی یوهایی که شامل پسوند U هستند ، جزء پردازنده های کم مصرف محسوب می شوند که همه ی آن ها شامل 2 هسته و 2 هسته مجازی هستند. TDP پردازنده های برادول اصولا 15 وات می باشد اما برخی از پردازنده های سری U برادول تا 28 وات نیز TDP دارند. تفاوتی ندارد که پردازنده سلرون باشد یا Core i7 ، هر کدام سری u  باشند اصولا در لپ تاپ ها بهره گیری می شوند و TDP آن ها میان 15 الی 28 وات می باشد. هر مقدار TDP پایین تر باشد ، عمر باتری لپ تاپ بیشتر می شود. پردازنده های برادول سری U تا 16 گیگ رم DDR3 و  LPDDR3 را پشتیبانی می کنند. سرعت 1600 مگاهرتز برای DDR3 و 1867 مگاهرتز برای LPDDR3 است.
  • سری HQ نیز تنها در لپ تاپ وجود دارد. همه ی سی پی یوهایی که شامل پسوند HQ هستند بدون هیچ استثنائی 4 هسته ای هستند. یعنی شامل 4 هسته واقعی و نیز 4 هسته مجازی هستند. تنها سی پی یوهای Core i7 هستند که شامل پسوند HQ می باشند. سری HQ برادول تا 32 گیگ رم DDR3 با سرعت 1600 مگاهرتز را پشتیبانی می کند.
  • تنها یک پرازنده برادول وجود دارد که شامل پسوند H است. حرف H نمایش دهنده پردازش گرافیکی بالا بوده و شامل 2 هسته می باشد.
  • سری Y یا همان CORE M هم در تبلت ها و هم در آلترابوک ها بهره گیری می شود. کم مصرف ترین پردازنده در نسل برادول Broadwell همین سری Core m می باشد ؛ TDP این سری حدود 4.5 وات بوده که بسیار عالی است. برعکس سایر پردازنده ها ، حرف Y پس از رقم اول می آید نه در آخر آن مانند 5Y51 یا 5Y71. در سری Core m دو مدل وجود دارد که core m مدل معمولی و دیگری هم مدل vPro. لازم به ذکر است بدانید مدل هایی که از فناوری vPro پشتیبانی می کنند ، از نظر امنیتی برنامه ریزی شده اند. در حقیقت در مقابل مسائلی مانند ویروس ، تهدید های شبکه ، بد افزارها و… پشتیبانی می کنند.

خصوصیت و ویژگی های پردازنده برادول Broadwell

  1. فناوری ساخت از 22 نانومتری به 14 نانومتر رسیده است که این موضوع منجر شده است تا این پردازنده ها بسیار کم مصرف شوند. به علت کم شدن اندازه ترانزیستورها از 22 نانومتر به 14 نانومتر ، اندازه سی پی یوهای برادول نیز کوچک تر شده است.
  2. با وجود سی پی یوهای سری Core m که توان خیلی کمی مصرف می کنند ، دیگر احتیاجی به فن خنک کننده نخواهید داشت. همچنین شرکت ها می توانند آلترابوک های بسیار باریک تری نیز تولید کنند.
  3. عمر باتری های مک بوک با سی پی یوهای هزول چیزی حدود 12 ساعت بود منتها با بهره گیری از پردازنده های برادول عمر باتری ها به 15 ساعت نیز میرسد.
  4. توان پردازشی گرافیک مجتمع در پردازنده های برادول بیشتر شده است ، به صورتی که رزولوشن 4k را به راحتی ساپورت میکند و اکثر بازی های روز را با کیفیت فول اچ دی اجرا می کند.
  5. گرافیک مجتمع در برادول دسکتاپ ، هم برای پردازنده های لحیم شده و هم برای سوکت های LGA یکسان است.