راهنمای خرید CPU برای بازی

راهنمای خرید CPU برای بازی

در این پست از بلاگ زیبوکالا ، به راهنمای خرید CPU برای بازی خواهیم پرداخت ، تا انتهای متن با ما همراه باشید.

سی پی یو مخفف Central Processing Unit بوده و تراشه‌ای است که دستورالعمل‌ها را اجرا می‌کند و اطلاعات را در همه دستگاه‌های اصلی شما، از کوچک‌ترین تبلت تا قدرتمندترین رایانه‌های رومیزی، جابه‌جا می‌کند. پردازنده ها دارای مجموعه ای از مشخصات و ویژگی هایی هستند که می توانند بر عملکرد بازی تأثیر بگذارند. هرچند که پردازنده‌های مرکزی بادوام هستند و در صورت مراقبت مناسب می‌توانند سال‌های زیادی کار کنند اما فناوری رایانه‌های شخصی دائماً در حال پیشرفت هستند. انتخاب بهترین CPU اهمیت زیادی دارد، چه در حال ارتقای سیستم فعلی خود باشید یا یک رایانه شخصی جدید. سرعت کلاک بالاتر و تعداد هسته‌های بالاتر می‌تواند تفاوت عمده‌ای در عملکرد ایجاد کند، سیستمی سریع‌تر، گیم‌پلی روان‌تر و تکمیل سریع‌تر وظایف فشرده‌تر مانند ویرایش ویدیو و رمزگذاری را ارائه دهد. به علاوه، سی پی یو انتخابی شما گزینه های مادربرد شما را نیز دیکته می کند، زیرا هر پردازنده فقط با یک سوکت سی پی یو خاص و مجموعه ای از چیپست ها کار می کند. همچنین، مانند بسیاری از جنبه‌های فناوری مصرف‌کننده، باید تصمیم بگیرید که بهترین پردازنده‌ای را که در حال حاضر در دسترس است بخرید یا منتظر بمانید تا ببینید تراشه‌های نسل بعدی چه چیزی را روی میز می‌آورند.

سی پی یو به طور قابل توجهی بر بسیاری از جنبه های جدیدترین بازی ها تأثیر می گذارد، از جمله:

  • نرخ فریم
  • جریان
  • عناصر گیم پلی مقیاس پذیر، از جمله:
  • رسم فاصله
  • انیمیشن های جمعیت
  • فیزیک تخریب

در نهایت، یافتن بهترین پردازنده بازی برای رایانه شخصی شما بستگی به این دارد که امیدوارید از تجربه بازی خود چه چیزی به دست آورید، و چگونه از سیستم خود استفاده می کنید.

راهنمای خرید CPU برای بازی

  • مشخص کردن آنچه در یک CPU نیاز دارید

قبل از اینکه بتوانید در مورد سی پی یو تصمیم بگیرید، محل استفاده از رایانه شخصی خود را در نظر بگیرید. آیا به دنبال قابلیت حمل و نقل هستید یا تجربه دسکتاپ را ترجیح می دهید.

در مرحله بعد، نحوه استفاده از سیستم جدید خود را در نظر بگیرید. فرض می کنیم که از رایانه شخصی خود برای بازی استفاده می کنید، اما کارهایی مانند پخش موزیک، ویرایش ویدیو و برنامه های حرفه ای نیز می توانند بر انتخاب سخت افزار شما تأثیر بگذارند.

  • نحوه عملکرد CPU را بیاموزید

هنگامی که نوع سیستمی را که قرار است با آن بازی کنید، بدانید، گام بعدی این است که خود را با دانش پایه در مورد اینکه چگونه پردازنده بر عملکرد سیستم شما تأثیر می گذارد، آگاه می کنید. دانستن اینکه چگونه سرعت ساعت و فاکتور تعداد هسته در تجربه بازی وجود دارد، به شما کمک می کند تا اطمینان حاصل کنید که یک سی پی یویی خریداری می کنید که به شما امکان می دهد هر کاری را که می خواهید انجام دهید.

  • تعداد هسته های سی پی یو

CPU های بازی مدرن دارای چندین هسته هستند. هر یک از این هسته ها مانند یک پردازنده اضافی عمل می کنند که به CPU اجازه می دهد چندین دستورالعمل را به طور همزمان پردازش کند. بسیاری از بازی‌های رایانه شخصی از چندین هسته استفاده می‌کنند، اما تعداد هسته‌های بالاتر هنگام انجام کارهای فشرده سی پی یو در خارج از بازی، مانند رمزگذاری ویدیو یا استفاده از برنامه‌های پیچیده برای ایجاد محتوای سطح بالا، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

اگر از CPU خود برای چیزی فراتر از بازی استفاده می کنید – به عنوان مثال، پخش موزیک در حین بازی ، هسته های اضافی می توانند تفاوت ایجاد کنند. یک سی پی یو با تعداد هسته بالاتر می تواند بار کاری بیشتری را تحمل کند که یک CPU تک هسته ای، حتی یک پردازنده با سرعت کلاک بسیار بالا، ممکن است با آن مشکل داشته باشد.

  • سرعت ساعت CPU

سرعت کلاک CPU (که به آن نرخ ساعت یا فرکانس نیز می گویند) تعداد چرخه هایی است که یک سی پی یو می تواند در یک ثانیه اجرا کند. این یک نکته اساسی اما اساساً مهم هنگام انتخاب یک سی پی یو است. CPU های مدرن میلیاردها سیکل در ثانیه را اجرا می کنند ، بنابراین سرعت کلاک بر حسب گیگاهرتز اندازه گیری می شود. به طور کلی، هرچه سرعت کلاک در هر هسته بیشتر باشد ، بهتر است. هنگام انتخاب یک CPU جدید ، به دنبال بالاترین سرعت کلاک ممکن در بودجه خود باشید و همچنین اطمینان حاصل کنید که هسته ها / رشته های مورد نیاز برای بار کاری خود را دارید.

  • ویژگی های اضافی CPU را در نظر بگیرید

فراتر از اندازه‌گیری‌های ساده مانند سرعت ساعت و تعداد هسته ، ویژگی‌های دیگری نیز وجود دارد که باید هنگام انتخاب یک CPU جدید در نظر بگیرید و شامل موارد زیر است :

  1. گرافیک یکپارچه

اکثر پردازنده‌های Intel® از گرافیک یکپارچه استفاده می‌کنند، به این معنی که می‌توانند گرافیک را بدون GPU مجزا روی صفحه نمایش دهند. گرافیک یکپارچه می تواند مفید باشد، به خصوص در هنگام عیب یابی مشکلات احتمالی مربوط به یک GPU اختصاصی. اگر با ویرایش یا پخش ویدیو کار می کنید ، گرافیک های یکپارچه نیز می توانند مفید باشند. برای مثال، Intel® Quick Sync Video یک ویژگی است که در  CPU های مدرن Intel® تعبیه شده است که به سرعت فایل های ویدیویی را رمزگذاری و رمزگشایی می کند و منابع احتمالی سیستم را برای استفاده در جاهای دیگر آزاد می کند.

تنها پردازنده‌های Intel® که گرافیک یکپارچه ندارند، آنهایی هستند که دارای علامت F هستند ، مانند پردازنده Intel® Core™ i7-12700KF. اینها برای کاربرانی طراحی شده اند که می دانند از یک GPU مجزا در سیستم خود استفاده خواهند کرد.

  1. ویژگی های خاص لپ تاپ

شاید تعجب کنید که بدانید بسیاری از لپ‌تاپ‌ها در هنگام بازی عملکردی شبیه به دسکتاپ دارند. حتی اگر عملکرد را بر همه چیز اولویت دهید ، لپ‌تاپ‌های مدرن به گونه‌ای ساخته شده‌اند که با حجم کاری سخت‌گیرانه بازی سازگاری داشته باشند. هنگام انتخاب لپ تاپ بازی، به دنبال پردازنده های Intel® با نام H مانند Intel® Core™ i7-10750H باشید. این پردازنده ها به طور خاص برای اولویت بندی مصرف انرژی و عمر باتری برای رایانه های شخصی قابل حمل طراحی شده اند.

  1. اورکلاک کردن

یکی دیگر از عواملی که باید در هنگام انتخاب سی پی یو در نظر بگیرید این است که آیا می خواهید اورکلاک کنید یا نه. Overclocking2 می تواند راهی مفید برای افزایش سرعت ساعت باشد و ابزارهایی مانند Intel® Performance Maximizer دستیابی به اورکلاک پایدار را آسان تر از همیشه می کند.

اگر دوست دارید عملکرد سخت افزار خود را تغییر دهید، به دنبال علامت “K” در انتهای نام پردازنده باشید، مانند پردازنده Intel® Core™ i7-12700K. این نشان می دهد که CPU برای اورکلاک طراحی شده است. با فرض اینکه سخت افزار مناسبی دارید ، مانند راه حل خنک کننده مناسب و مادربردی که از اورکلاک پشتیبانی می کند ، می توانید از مزایای سرعت کلاک بالاتر با یک CPU آنلاک لذت ببرید.

  • پردازنده Intel® Core™ مناسب خود را پیدا کنید

اکنون که اصول اولیه را برای شما گفتیم، بیایید بفهمیم که چه سطحی از عملکرد سی پی یو برای شما مناسب است.

قابلیت های پردازنده و چیپست اغلب توسط نسل CPU (یعنی نسل یازدهم یا دوازدهم) تعریف می شود. به عنوان یک قاعده کلی، هرچه این عدد بیشتر باشد، CPU با ویژگی‌های غنی‌تر، با تعداد هسته‌ها و رشته‌ها، سرعت ساعت و اندازه‌های حافظه پنهان بالاتر است. این سطوح عملکرد راه مفیدی برای یافتن تعادل ویژگی‌هایی که به دنبال آن هستید ارائه می‌دهند.

اگرچه گزینه های زیادی در هر دسته وجود دارد، اما اصول اولیه به شرح زیر است:

  1. Intel® Core™ i3، برای عملکرد سطح پایه
  2. Intel® Core™ i5، برای عملکرد سطح متوسط
  3. Intel® Core™ i7، برای عملکرد سطح بالا
  4. Intel® Core™ i9، برای عملکرد در بالاترین سطح

به عنوان مثال، در اینجا تعداد هسته و رشته برای چند پردازنده خاص نسل دوازدهم Intel® Core™ آمده است:

*پردازنده دسکتاپ نسل دوازدهم Intel® Core™ i5-12600K شامل فرکانس 4.90 گیگاهرتز ، 10 هسته و 16 رشته

*پردازنده دسکتاپ نسل دوازدهم Intel® Core™ i7-12700K شامل : حداکثر فرکانس 5.00 گیگاهرتز و 12 هسته و 20 رشته

*پردازنده دسکتاپ نسل دوازدهم Intel® Core™ i9-12900K شامل : حداکثر فرکانس 5.20 گیگاهرتز ، 16 هسته و 24 رشته

با انتخاب بخش پردازنده Intel® Core™ که با نیازهای شما مطابقت دارد شروع کنید، سپس به دنبال ویژگی های اضافی مانند توانایی اورکلاک باشید که برای شما مهم است.

یکی از نقاط قوت بازار فعلی سخت‌افزار رایانه‌های شخصی، انتخاب گسترده گزینه‌هایی است که به شما امکان می‌دهد دقیقاً محصول مورد نظر خود را مطابق با نیازها و بودجه خود پیدا کنید. تنوع سی پی یو های موجود به این معنی است که یک پردازنده ایده آل برای هر سیستمی وجود دارد، مهم نیست که چگونه می خواهید از آن استفاده کنید.

  • معیارها را بررسی کنید

یکی از بهترین راه‌ها برای کمک به محدود کردن بیشتر موارد این است که به دنبال معیارهایی بگردید که نشان دهنده نحوه برنامه‌ریزی شما برای استفاده از رایانه شخصی باشد. برای مثال، بازی خاصی را که می‌خواهید بازی کنید، همراه با مدل پردازنده‌ای که در نظر دارید، جستجو کنید و معیارهای عملکردی مانند FPS را ارزیابی کنید تا CPU بازی را پیدا کنید که با نیازها و انتظارات شما مطابقت دارد. سایر سخت افزارها مانند GPU و RAM سیستم نیز باید در نظر گرفته شوند، اما این می تواند مکان خوبی برای شروع جستجوی شما برای CPU مناسب باشد.

مشخصات کلیدی CPU چیست و باید به کدام یک اهمیت بدهیم؟

اگر به برگه مشخصات یک CPU معین نگاه می کنید، اعداد زیادی را خواهید دید. در اینجا چیزی است که باید مراقب آن باشید.

  • هسته ها

اینها پردازنده های درون پردازنده هستند. سی پی یو های مدرن بین دو تا 64 هسته دارند که اکثر پردازنده ها شامل 4 تا 8 هسته هستند. هر کدام قادر به انجام وظایف خود هستند. در بیشتر موارد، این روزها، حداقل به چهار هسته یا حداقل چهار رشته نیاز دارید.

  • Threads

تعداد فرآیندهای مستقلی هستند که یک تراشه می تواند به طور همزمان انجام دهد، که در تئوری با تعداد هسته ها برابر است. با این حال، بسیاری از پردازنده ها دارای قابلیت چند رشته ای هستند که به یک هسته اجازه می دهد تا دو رشته ایجاد کند. اینتل این را Hyper-Threading و AMD آن را SMT (Simultaneous Multithreading) می نامد. رشته های بیشتر به معنای انجام چند وظیفه ای بهتر و عملکرد بهتر در برنامه های دارای رشته های سنگین مانند ویرایشگرهای ویدیو و رمزگذارها است.

  • TDP

نمایه / قدرت طراحی حرارتی (TDP) حداکثر مقدار گرمایی است که یک تراشه در سرعت‌های ذخیره تولید می‌کند (یا باید تولید کند) که بر حسب وات اندازه‌گیری می‌شود. با دانستن این نکته  برای مثال Intel Core i7-8700K دارای TDP 95 وات است، می توانید مطمئن شوید که یک خنک کننده CPU دارید که می تواند این مقدار از اتلاف گرما را کنترل کند و همچنین PSU شما می تواند آب کافی را ارائه دهد. اما توجه داشته باشید که سی پی یو ها در هنگام اورکلاک حرارت بسیار بیشتری تولید می کنند. خوب است بدانید TDP شما چقدر است تا بتوانید تجهیزات خنک کننده و برق مناسب را برای پشتیبانی از CPU خود تهیه کنید. همچنین، TDP بالاتر معمولاً با عملکرد سریع‌تر همزمان می‌شود، اگرچه مواردی مانند اندازه گره فرآیند و کارایی معماری کلی نیز در آنجا نقش دارند.

  • حافظه پنهان

حافظه نهان داخلی پردازنده برای سرعت بخشیدن به دسترسی به داده ها و دستورالعمل ها بین CPU و RAM استفاده می شود. سه نوع کش وجود دارد: L1 سریع‌ترین اما فشرده است، L2 جادارتر اما کندتر است، و L3 جادار است، اما نسبتاً کند است. هنگامی که داده‌های مورد نیاز یک CPU در هیچ یک از این مکان‌ها در دسترس نباشد، به حافظه RAM می‌رسد که بسیار کندتر است – تا حدی به این دلیل که از نظر فیزیکی دورتر از حافظه پنهان روی تراشه CPU است. شما نباید به اندازه حافظه پنهان توجه زیادی داشته باشید، زیرا مقایسه آن با عملکرد واقعی دشوار است و عوامل مهم تری وجود دارد که باید در نظر گرفته شود.

  • IPC

حتی اگر دو CPU دارید که سرعت ساعت و تعداد رشته های یکسانی دارند، اگر از شرکت های مختلف باشند یا بر اساس معماری های مختلف از یک شرکت ساخته شده باشند، سطوح مختلف IPC (دستورالعمل در هر چرخه ساعت) را ارائه خواهند کرد. IPC به شدت به معماری CPU وابسته است، بنابراین تراشه‌های نسل‌های جدیدتر بهتر از تراشه‌های قدیمی‌تر خواهند بود.

به چه چیزی بیشتر نیاز دارید: سرعت ساعت، هسته یا رشته؟

پاسخ به این سوال واقعاً به وظایف محاسباتی منظم شما بستگی دارد. ساعت‌های بالاتر به پاسخ‌دهی سریع‌تر و زمان بارگذاری برنامه‌ها ترجمه می‌شوند (اگرچه سرعت RAM و ذخیره‌سازی در اینجا نیز کلیدی است). سرعت ساعت بالاتر همچنین به این معنی است که کارهای تک رشته ای (مانند ویرایش صدا و برخی برنامه های قدیمی تر) می توانند سریعتر انجام شوند. بسیاری از بازی‌های پرطرفدار هنوز هم دارای نرخ‌های سبک هستند. اما بسیاری از برنامه های مدرن می توانند از هسته ها و رشته های زیادی بهره ببرند. اگر کارهای چند وظیفه‌ای زیادی انجام می‌دهید یا ویدیوهای با وضوح بالا را ویرایش می‌کنید، یا کارهای پیچیده و وقت‌گیر دیگری را انجام می‌دهید، باید تعداد هسته‌ها را در اولویت قرار دهید. اما برای اکثریت قریب به اتفاق گیمرها و کاربران کامپیوترهای همه منظوره، سرعت کلاک بین 3 تا 4 گیگاهرتز با چهار تا هشت هسته کافی است.

خرید سی پی یو برای بازی

در صورتی که قصد خرید سی پی یو اینتل و ای ام دی مناسب برای بازی را دارید ، با مراجعه به سایت zibokala.com می توانید محصول مورد احتیاج خود را انتخاب و با بهترین قیمت خریداری نمائید.